Składniki
3 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, wyjmij z niego pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmij miąższ, tak aby nie uszkodzić skóry. Następnie skrop je cytryną, aby nie ściemniało.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, a natkę kolendry posiekaj. Z mięsa krabowego odciśnij sok. Następnie miąższ awokado pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.
Krok 3
Dodaj odciśnięte z soku mięso z krabów, majonez, posiekaną natkę kolendry oraz pestki dyni.
Krok 4
Całość dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, odrobiną Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr oraz sokiem z jednej cytryny.
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, następnie włóż z powrotem do łupinek awokado i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej