
Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę wrzucić na patelnię, rozmrozić, podsmażyć na maśle.
Krok 2
Gdy brukselka zmięknie dodać przyprawy.
Krok 3
Podawać jako dodatek do dań głównych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brukselka cebulkowo - czosnkowa
Nie wiesz, jaki dodatek urozmaici Twój obiad? Spróbuj brukselki. To smaczne warzywo możesz gotować, marynować, smażyć lub opiekać. My proponujemy przyrządzić brukselkę cebulkowo-czosnkową, którą przygotujesz na patelni. Aromatyczny, intensywny smak warzywa podawanego na ciepło będzie dobrze komponował się zwłaszcza z daniami mięsnymi serwowanymi z różnego rodzaju sosami. Sprawdzi się również przy potrawach z kaszy, ryżu i makaronów. Może być nie tylko dodatkiem do mięsa lub ryby, ale i częścią składową risotto lub przyrządzanej z warzywami pasty. Wegetarianie mogą poukładać brukselki na makaronie zamiast sojowych klopsików albo jako ich uzupełnienie. Przygotowane według tego przepisu warzywa sprawdzą się też jako ciepła przekąska na co dzień. Posypane sezamem i podawane z sosem sojowym brukselki staną się smaczną potrawą, która wprowadzi odrobinę egzotyki na Twoim stole. Przekonaj się, jak oryginalny smak mogą mieć te warzywa. Wypróbuj poniższy przepis, a brukselka cebulkowo-czosnkowa stanie się stałym punktem Twojego menu!
























