Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę wrzucić na patelnię, rozmrozić, podsmażyć na maśle.
Krok 2
Gdy brukselka zmięknie dodać przyprawy.
Krok 3
Podawać jako dodatek do dań głównych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brukselka cebulkowo - czosnkowa
Nie wiesz, jaki dodatek urozmaici Twój obiad? Spróbuj brukselki. To smaczne warzywo możesz gotować, marynować, smażyć lub opiekać. My proponujemy przyrządzić brukselkę cebulkowo-czosnkową, którą przygotujesz na patelni. Aromatyczny, intensywny smak warzywa podawanego na ciepło będzie dobrze komponował się zwłaszcza z daniami mięsnymi serwowanymi z różnego rodzaju sosami. Sprawdzi się również przy potrawach z kaszy, ryżu i makaronów. Może być nie tylko dodatkiem do mięsa lub ryby, ale i częścią składową risotto lub przyrządzanej z warzywami pasty. Wegetarianie mogą poukładać brukselki na makaronie zamiast sojowych klopsików albo jako ich uzupełnienie. Przygotowane według tego przepisu warzywa sprawdzą się też jako ciepła przekąska na co dzień. Posypane sezamem i podawane z sosem sojowym brukselki staną się smaczną potrawą, która wprowadzi odrobinę egzotyki na Twoim stole. Przekonaj się, jak oryginalny smak mogą mieć te warzywa. Wypróbuj poniższy przepis, a brukselka cebulkowo-czosnkowa stanie się stałym punktem Twojego menu!