Brukselka cebulkowo - czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka cebulkowo - czosnkowa

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę wrzucić na patelnię, rozmrozić, podsmażyć na maśle.

Krok 2

Gdy brukselka zmięknie dodać przyprawy.

Krok 3

Podawać jako dodatek do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brukselka cebulkowo - czosnkowaBrukselka cebulkowo - czosnkowa

Nie wiesz, jaki dodatek urozmaici Twój obiad? Spróbuj brukselki. To smaczne warzywo możesz gotować, marynować, smażyć lub opiekać. My proponujemy przyrządzić brukselkę cebulkowo-czosnkową, którą przygotujesz na patelni. Aromatyczny, intensywny smak warzywa podawanego na ciepło będzie dobrze komponował się zwłaszcza z daniami mięsnymi serwowanymi z różnego rodzaju sosami. Sprawdzi się również przy potrawach z kaszy, ryżu i makaronów. Może być nie tylko dodatkiem do mięsa lub ryby, ale i częścią składową risotto lub przyrządzanej z warzywami pasty. Wegetarianie mogą poukładać brukselki na makaronie zamiast sojowych klopsików albo jako ich uzupełnienie. Przygotowane według tego przepisu warzywa sprawdzą się też jako ciepła przekąska na co dzień. Posypane sezamem i podawane z sosem sojowym brukselki staną się smaczną potrawą, która wprowadzi odrobinę egzotyki na Twoim stole. Przekonaj się, jak oryginalny smak mogą mieć te warzywa. Wypróbuj poniższy przepis, a brukselka cebulkowo-czosnkowa stanie się stałym punktem Twojego menu!