Brukselka cebulkowo - czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brukselka cebulkowo - czosnkowa

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę wrzucić na patelnię, rozmrozić, podsmażyć na maśle.

Krok 2

Gdy brukselka zmięknie dodać przyprawy.

Krok 3

Podawać jako dodatek do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka cebulkowo - czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brukselka cebulkowo - czosnkowaBrukselka cebulkowo - czosnkowa

Nie wiesz, jaki dodatek urozmaici Twój obiad? Spróbuj brukselki. To smaczne warzywo możesz gotować, marynować, smażyć lub opiekać. My proponujemy przyrządzić brukselkę cebulkowo-czosnkową, którą przygotujesz na patelni. Aromatyczny, intensywny smak warzywa podawanego na ciepło będzie dobrze komponował się zwłaszcza z daniami mięsnymi serwowanymi z różnego rodzaju sosami. Sprawdzi się również przy potrawach z kaszy, ryżu i makaronów. Może być nie tylko dodatkiem do mięsa lub ryby, ale i częścią składową risotto lub przyrządzanej z warzywami pasty. Wegetarianie mogą poukładać brukselki na makaronie zamiast sojowych klopsików albo jako ich uzupełnienie. Przygotowane według tego przepisu warzywa sprawdzą się też jako ciepła przekąska na co dzień. Posypane sezamem i podawane z sosem sojowym brukselki staną się smaczną potrawą, która wprowadzi odrobinę egzotyki na Twoim stole. Przekonaj się, jak oryginalny smak mogą mieć te warzywa. Wypróbuj poniższy przepis, a brukselka cebulkowo-czosnkowa stanie się stałym punktem Twojego menu!