
Składniki
500 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w paski doprawić przyprawą do gyros i usmażyć.
Krok 2
Ogórki,cebulę, paprykę pokroić w kostkę. kapustę pekińską pokroić w kostkę. Odcedzić kukurydzę.
Krok 3
Majonez wymieszać z keczupem doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Na dnie miski ułożyć kawałki zimnego mięsa. Następnie przykryć warstwowo pozostałymi składnikami .Całość polać sosem/Wierzch przykryć kapustką pekińską, żółtą papryką i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka gyros
Przygotowanie mięsa typu gyros nie wymaga specjalnego rusztu ani wiele czasu. Czasem wystarczy odrobina sprytu, by skomplikowane (na pozór) danie przyrządzić w prosty sposób w domu. Nie inaczej jest w przypadku sałatki gyros. Jej podstawą jest mięso drobiowe, które wystarczy pociąć w paski, przyprawić specjalną mieszanką przypraw i usmażyć. Dodaje się do niego miks warzyw, wśród których znaleźć można: trzy rodzaje papryki, cebulę czerwoną, ogórki konserwowe, kukurydzę i kapustę pekińską. Poszczególne elementy tej sałatki spaja majonez. Ważna jest tutaj kolejność, w której układa się w misce poszczególne składniki – w tym właśnie tkwi tajemnica. Ciekawi Cię sekret tej smacznej sałatki? Koniecznie wypróbuj sprawdzony przepis! Gotowa potrawa sprawdzi się jako główne danie, które podawać można z grzankami.