Sałatka z kaszą gryczaną, ogórkiem i marchewką
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowaną kaszę wsyp do miski. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Dodaj do kaszy.
Krok 2
Ogórka pokrój wzdłuż na pół, potem w plasterki. Dodaj do miski.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 4
Polej sałatkę, wymieszaj i posyp grzankami Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kaszą gryczaną, ogórkiem i marchewką
Kasza gryczana świetnie smakuje pod wieloma postaciami, także na zimno. Delikatna sałatka z jej dodatkiem to smaczna propozycja na kolację lub drugie śniadanie. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku składników. Prócz kaszy należy się zaopatrzyć w ogórka pokrojonego w plastry, startą marchewkę, a także oliwę, na bazie której przyrządza się sos z przyprawą gyros. Potrawę posypuje się grzankami lub można zjeść ją z przyrumienionym w piekarniku chlebem albo świeżym pieczywem. Kasza gryczana świetnie komponuje się z wieloma rodzajami świeżych i gotowanych warzyw. Sałatka będzie więc dobrze smakować urozmaicona pomidorami, papryką w różnych kolorach, oliwkami, brokułami czy kalafiorem lub rzodkiewką. Jej dopełnieniem mogą być też sery. Sprawdzą się zwłaszcza tofu i ser feta. Sałatkę posypuje się świeżymi ziołami – bazylią, natką pietruszki czy kolendrą. Jeśli lubisz delikatne dania z kaszą, ten przepis również przypadnie Ci do gustu. Wypróbuj go i podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.