Składniki
0.5 kilograma
0.5 pęczka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach w posolonym wrzątku ok. 10 min (by były miękkie ale pozostały jędrne i nie rozpadające się).
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Krok 3
W rondelku zagotowujemy mleko z wodą, cukrem i solą. Szparagi obieramy do ¾ wysokości, kroimy w ukośne kawałki i gotujemy w wodzie z mlekiem ok 5 min. Odcedzamy.
Krok 4
Sos rozrabiamy z oliwą i białym winem.
Krok 5
Odcedzone ziemniaki wkładamy do miski ze szparagami oraz jajkami pokrojonymi w ćwiartki. Polewamy sosem i bardzo delikatnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natka kopru włoskiego oraz grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej