Kotlety brokułowe z fetą i pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety brokułowe z fetą i pesto

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od brokuła. Dzielimy go na mniejsze kawałki i gotujemy ok. 5 minut. Oczywiście wrzucamy na wrzącą wodę. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Do blendera wrzucamy: fetę pokrojoną w kostkę, brokuła, zarodki pszenne i otręby. Blendujemy ok. 2 minut. Uzyskaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę, pesto i jajko. Całość dokładnie mieszamy, można drewnianą łyżką, ale ja proponuje tak po prostu ręką.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Formujemy małe kotleciki i układamy je na patelni. Smażymy ok. 8-10 minut na wolnym ogniu. Ja zjadłam je tak po prostu bez dodatków, ale myślę, że będą dobrze pasować do kurczaka ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej