Kotlety brokułowe z fetą i pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety brokułowe z fetą i pesto

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od brokuła. Dzielimy go na mniejsze kawałki i gotujemy ok. 5 minut. Oczywiście wrzucamy na wrzącą wodę. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Do blendera wrzucamy: fetę pokrojoną w kostkę, brokuła, zarodki pszenne i otręby. Blendujemy ok. 2 minut. Uzyskaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę, pesto i jajko. Całość dokładnie mieszamy, można drewnianą łyżką, ale ja proponuje tak po prostu ręką.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Formujemy małe kotleciki i układamy je na patelni. Smażymy ok. 8-10 minut na wolnym ogniu. Ja zjadłam je tak po prostu bez dodatków, ale myślę, że będą dobrze pasować do kurczaka ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej