Kotlety brokułowe z fetą i pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety brokułowe z fetą i pesto

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od brokuła. Dzielimy go na mniejsze kawałki i gotujemy ok. 5 minut. Oczywiście wrzucamy na wrzącą wodę. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Do blendera wrzucamy: fetę pokrojoną w kostkę, brokuła, zarodki pszenne i otręby. Blendujemy ok. 2 minut. Uzyskaną masę przekładamy do miski, dodajemy mąkę, pesto i jajko. Całość dokładnie mieszamy, można drewnianą łyżką, ale ja proponuje tak po prostu ręką.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Formujemy małe kotleciki i układamy je na patelni. Smażymy ok. 8-10 minut na wolnym ogniu. Ja zjadłam je tak po prostu bez dodatków, ale myślę, że będą dobrze pasować do kurczaka ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety brokułowe z fetą i pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej