Kotlety mielone z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem i przyprawami. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju i odstaw do ostygnięcia, po czym dodaj do masy mięsnej.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w kostkę, czosnek obierz i drobno posiekaj, dodaj do masy mięsnej. Masę wyrób i w razie potrzeby dodaj bułki tartej (jeśli masa jest zbyt płynna).

Krok 3

Formuj małe kotleciki i smaż na oleju do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotleciki z kalafiora
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej