
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem i przyprawami. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju i odstaw do ostygnięcia, po czym dodaj do masy mięsnej.
Krok 2
Paprykę umyj i pokrój w kostkę, czosnek obierz i drobno posiekaj, dodaj do masy mięsnej. Masę wyrób i w razie potrzeby dodaj bułki tartej (jeśli masa jest zbyt płynna).
Krok 3
Formuj małe kotleciki i smaż na oleju do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej