Kotlety mielone z zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem i przyprawami. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju i odstaw do ostygnięcia, po czym dodaj do masy mięsnej.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w kostkę, czosnek obierz i drobno posiekaj, dodaj do masy mięsnej. Masę wyrób i w razie potrzeby dodaj bułki tartej (jeśli masa jest zbyt płynna).

Krok 3

Formuj małe kotleciki i smaż na oleju do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej