
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
120 gramów
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij je. Skrop sokiem z cytryny, posyp imbirem i wstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 2
Pora pokrój w krążki, paprykę w kostkę, razem wymieszaj i posól, po czym podsmaż na maśle i oprósz pieprzem.
Krok 3
Rozbite kotlety posól, maczaj w mleku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż kotlety.
Krok 5
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie ułóż usmażone warzywa i przykryj patelnię na 2 minuty. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej