Kotleciki indycze w kokosie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

120 gramów

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij je. Skrop sokiem z cytryny, posyp imbirem i wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, paprykę w kostkę, razem wymieszaj i posól, po czym podsmaż na maśle i oprósz pieprzem.

Krok 3

Rozbite kotlety posól, maczaj w mleku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż kotlety.

Krok 5

Pod koniec smażenia na każdym kotlecie ułóż usmażone warzywa i przykryj patelnię na 2 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej