Kotleciki z indyka w panierce z wiórków kokosowych | Przepisy.pl pixel

Kotleciki indycze w kokosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

120 gramów

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij je. Skrop sokiem z cytryny, posyp imbirem i wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, paprykę w kostkę, razem wymieszaj i posól, po czym podsmaż na maśle i oprósz pieprzem.

Krok 3

Rozbite kotlety posól, maczaj w mleku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż kotlety.

Krok 5

Pod koniec smażenia na każdym kotlecie ułóż usmażone warzywa i przykryj patelnię na 2 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej