
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
120 gramów
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij je. Skrop sokiem z cytryny, posyp imbirem i wstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 2
Pora pokrój w krążki, paprykę w kostkę, razem wymieszaj i posól, po czym podsmaż na maśle i oprósz pieprzem.
Krok 3
Rozbite kotlety posól, maczaj w mleku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż kotlety.
Krok 5
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie ułóż usmażone warzywa i przykryj patelnię na 2 minuty. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























