Kotleciki z indyka w panierce z wiórków kokosowych | Przepisy.pl pixel

Kotleciki indycze w kokosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

120 gramów

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij je. Skrop sokiem z cytryny, posyp imbirem i wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 2

Pora pokrój w krążki, paprykę w kostkę, razem wymieszaj i posól, po czym podsmaż na maśle i oprósz pieprzem.

Krok 3

Rozbite kotlety posól, maczaj w mleku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż kotlety.

Krok 5

Pod koniec smażenia na każdym kotlecie ułóż usmażone warzywa i przykryj patelnię na 2 minuty. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki indycze w kokosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej