Uśmiechnięte kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uśmiechnięte kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 2

Krok 3

Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 3

Krok 4

Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 4

Krok 5

Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Uśmiechnięte kotleciki  Uśmiechnięte kotleciki

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.