Uśmiechnięte kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 2

Krok 3

Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 3

Krok 4

Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 4

Krok 5

Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej