Uśmiechnięte kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uśmiechnięte kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 2

Krok 3

Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 3

Krok 4

Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 4

Krok 5

Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej