
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Krok 2
Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Krok 3
Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Krok 4
Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Krok 5
Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej