Uśmiechnięte kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uśmiechnięte kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 2

Krok 3

Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 3

Krok 4

Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 4

Krok 5

Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Uśmiechnięte kotleciki  Uśmiechnięte kotleciki

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.