
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Krok 2
Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Krok 3
Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Krok 4
Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Krok 5
Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej