Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę wymieszaj z 2,5 szkl wrzątku. Polędwiczkę pokrój na cienkie plastry.

Krok 2

Ryż i polędwiczki zalej rozpuszczonym bulionem i gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej