Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę wymieszaj z 2,5 szkl wrzątku. Polędwiczkę pokrój na cienkie plastry.

Krok 2

Ryż i polędwiczki zalej rozpuszczonym bulionem i gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej