Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę wymieszaj z 2,5 szkl wrzątku. Polędwiczkę pokrój na cienkie plastry.

Krok 2

Ryż i polędwiczki zalej rozpuszczonym bulionem i gotuj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z polędwiczką gotowany w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej