Składniki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę wymieszaj z 2,5 szkl wrzątku. Polędwiczkę pokrój na cienkie plastry.
Krok 2
Ryż i polędwiczki zalej rozpuszczonym bulionem i gotuj 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Ryż z warzywami i mięsem
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej