Risotto z wołowiną i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z wołowiną i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 gram

10 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 minut, następnie wyjmij wszystko z garnka.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na maśle w tym samym garnku. Dodaj ryż oraz listki oregano i podgrzewaj chwilę razem. Wlej wino i gotuj razem do momentu odparowania alkoholu.

Krok 3

Następnie wlej ok. 600 ml wody i zagotuj. Żeby risotto nabrało pełnego, wyrazistego smaku dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr i gotuj na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia płynu przez ryż. Garnek przykryj i pozostaw na 5-7 minut.

Krok 4

Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj z powrotem kiełbasę, marchew, pieczarki oraz parmezan. Wszystko razem wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, możesz je dodać 3-4 sztuki, na początku gotowania ryżu. Risotto nabierze grzybowego aromatu.

1

Opinie o przepisie

  • Wojnar Katarzyna Miroslawa

    Wojnar Katarzyna Miroslawa , 24.09.2016

    hehehe kiełbasa w wołowiną to nie wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto z wołowiną i pieczarkamiRisotto z wołowiną i pieczarkami

Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 minut, następnie wyjmij wszystko z garnka.