Risotto z wołowiną i warzywami - z grzybami | Przepisy.pl pixel

Risotto z wołowiną i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
252 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 gram

10 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 minut, następnie wyjmij wszystko z garnka.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na maśle w tym samym garnku. Dodaj ryż oraz listki oregano i podgrzewaj chwilę razem. Wlej wino i gotuj razem do momentu odparowania alkoholu.

Krok 3

Następnie wlej ok. 600 ml wody i zagotuj. Żeby risotto nabrało pełnego, wyrazistego smaku dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr i gotuj na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia płynu przez ryż. Garnek przykryj i pozostaw na 5-7 minut.

Krok 4

Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj z powrotem kiełbasę, marchew, pieczarki oraz parmezan. Wszystko razem wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, możesz je dodać 3-4 sztuki, na początku gotowania ryżu. Risotto nabierze grzybowego aromatu.

1

Opinie o przepisie

  • Wojnar Katarzyna Miroslawa

    Wojnar Katarzyna Miroslawa , 24.09.2016

    hehehe kiełbasa w wołowiną to nie wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z wołowiną i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto z wołowiną i pieczarkamiRisotto z wołowiną i pieczarkami

Kiełbasę oraz marchew pokrój w półplastry, pieczarki w plastry. Smaż w garnku na oliwie ok. 5 minut, następnie wyjmij wszystko z garnka.