Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

2814 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

684 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1752 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwoną cebulę i chili pokrój w drobną kosteczkę, kapary i kolendrę posiekaj.

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w grubą kostkę, włóż do blendera, dodaj dwie łyżki majonezu, kilkoma ruchami miksera spraw aby mięso się rozdrobniło. Zmiksowane piersi przełóż do miski połącz z wcześniej pokrojonymi składnikami. Z kurczaków uformuj cztery tej samej wielkości kule, a następnie spłacz je do grubości 1 cm.

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane hamburgery smaż na grillu lub patelni po około 4 minuty z każdej strony, tak aby nie były surowe w środku.

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 3

Krok 4

Bajgle przetnij na pół umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku. W tym czasie usmaż cztery jajka sadzone.

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 4

Krok 5

Majonez pomieszaj z pesto, tak przygotowaną pasta posmaruj bułki. Majonez z pesto sprawi, że kanapka nie będzie sucha i nabierze przy tym majonezowo-bazyliowego smaku.

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 5

Krok 6

Na spód bułki ułóż liść sałaty. Na sałatę połóż hamburgera z kurczaka. Na wierzchu ułóż jajka sadzone. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki . Podawaj np. z rzodkiewkami

Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - Krok 6
6

Opinie o przepisie

  • katarzyna  kutlina

    katarzyna kutlina , 08.02.2021

    gdzie jest podana kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Grażyna Małgorzata

    Grażyna Małgorzata , 01.09.2017

    Bajgle po polsku to po prostu precle. Przepis oryginalny tyle , że Jednak nie sądzę, aby właśnie precle w takim zestawie były właściwe, ale ... de gustubus et coloribus non est disputandum, zatem niech robi ten, komu to odpowiada. pzdr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Lisowska

    Barbara Lisowska , 20.10.2016

    Ciekawe - jajko sadzone "na zimno"(!) Jakoś do mnie "nie przemawia"!

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Beata Marzena Makarowska - Wencel

    Beata Marzena Makarowska - Wencel , 19.10.2016

    Dzisiaj robię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem Bajgiel z hamburgerem z kurczaka i sadzonym jajkiem

Bajgle wywodzą się z kuchni środkowoeuropejskich Żydów. To rodzaj bułek w kształcie pierścienia, które szczególną popularność zyskały w Nowym Jorku – są tam popularne tak samo, jak np. obwarzanki w Krakowie. Bywają jedzone bez dodatków, ale najczęściej przygotowuje się je w formie kanapek z rozmaitymi dodatkami: wędliną, serem, sałatą, wędzonym łososiem czy kanapkowymi pastami. Ciekawym sposobem na podanie bajgli jest dodatek hamburgera z kurczaka i sadzonego jajka. Żeby je przyrządzić w tej wersji, wybierz pieczywo z niewielkim otworem pośrodku. Filet z kurczaka zmiel, dopraw majonezem, papryczką chili oraz kaparami. Do mięsa z kurczaka pasować będzie też na przykład kukurydza oraz zielony groszek. Dobrze jednak użyć bardziej wyrazistych w smaku dodatków, takich jakie podane są w przepisie. Do bajgli dodaj również świeże warzywa: sałatę, rzodkiewki, pomidory lub ogórka. Połóż na nich hamburgery, a na końcu jajko sadzone. Złóż bajgla w kanapkę, i gotowe. Podawaj z frytkami i ulubionym sosem.