Przepisy na Burgery
68 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (68) 
średnie
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
Ciekawostki i porady
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej
Burgery
Szukasz inspiracji na danie rodem z amerykańskiego talerza? Klasyki nigdy dość! Wypróbuj sprawdzone przepisy na najlepsze burgery i poczuj się jak w kultowym American Bar. Tradycyjny hamburger czy ciągnący się cheeseburger? Wybór należy do Ciebie! Możesz również śmiało poeksperymentować. Dodaj boczek, rybę albo krewetki. Trudno będzie się oprzeć! Co powiesz na wersję wegetariańską? Na to też mamy sposób! Reguła jest jedna i bardzo prosta: doskonałe składniki plus świeża pachnąca bułka równa się sukces! Bo przecież burger to kanapka z… zasadami.
Dla kogo?
Bez wątpienia fanów burgerów znajdziemy bez liku. Wielbiciele soczystych kanapek – przepisy w dłoń i do dzieła!
Na jaką okazję?
Burgery to znakomite rozwiązanie na smaczny posiłek w gronie rodziny i przyjaciół. Można je serwować zarówno na obiad, jak i na kolację. Sezon na grilla rozpoczęty? Świetnie się składa! Soczyste, grillowane mięso i bułka to duet doskonały!
Czy wiesz, że?
Skąd pochodzą tradycyjne burgery? Wbrew pozorom – nie ze Stanów Zjednoczonych. To dopiero zaskoczenie! Danie wywodzi się z Hamburga, mając swój początek w befsztyku hamburskim – ten kotlet z siekanej wołowiny po raz pierwszy wprowadził do amerykańskiego menu imigrant z Niemiec.
Dla urozmaicenia:
Zamiast wołowiny możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa, np. baraniny lub fileta z piersi kurczaka. Warto posiłkować się także rybnymi dodatkami czy przygotować wegetariańskie kotlety z ciecierzycy, uzupełnione warzywami oraz serem. Całość ukoronuj ulubionym sosem. Majonezowy, jogurtowo-ziołowy czy ponadczasowy barbecue? Aż ślinka cieknie na samą myśl!