Przepisy na Burgery | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Burgery

60 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurgeryBurgery

Szukasz inspiracji na danie rodem z amerykańskiego talerza? Klasyki nigdy dość! Wypróbuj sprawdzone przepisy na najlepsze burgery i poczuj się jak w kultowym American Bar. Tradycyjny hamburger czy ciągnący się cheeseburger? Wybór należy do Ciebie! Możesz również śmiało poeksperymentować. Dodaj boczek, rybę albo krewetki. Trudno będzie się oprzeć! Co powiesz na wersję wegetariańską? Na to też mamy sposób! Reguła jest jedna i bardzo prosta: doskonałe składniki plus świeża pachnąca bułka równa się sukces! Bo przecież burger to kanapka z… zasadami.

Dla kogo?

Bez wątpienia fanów burgerów znajdziemy bez liku. Wielbiciele soczystych kanapek – przepisy w dłoń i do dzieła!

Na jaką okazję?

Burgery to znakomite rozwiązanie na smaczny posiłek w gronie rodziny i przyjaciół. Można je serwować zarówno na obiad, jak i na kolację. Sezon na grilla rozpoczęty? Świetnie się składa! Soczyste, grillowane mięso i bułka to duet doskonały!

Czy wiesz, że?

Skąd pochodzą tradycyjne burgery? Wbrew pozorom – nie ze Stanów Zjednoczonych. To dopiero zaskoczenie! Danie wywodzi się z Hamburga, mając swój początek w befsztyku hamburskim – ten kotlet z siekanej wołowiny po raz pierwszy wprowadził do amerykańskiego menu imigrant z Niemiec.

Dla urozmaicenia:

Zamiast wołowiny możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa, np. baraniny lub fileta z piersi kurczaka. Warto posiłkować się także rybnymi dodatkami czy przygotować wegetariańskie kotlety z ciecierzycy, uzupełnione warzywami oraz serem. Całość ukoronuj ulubionym sosem. Majonezowy, jogurtowo-ziołowy czy ponadczasowy barbecue? Aż ślinka cieknie na samą myśl!