Przepisy na Burgery | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Burgery

61 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BurgeryBurgery

Szukasz inspiracji na danie rodem z amerykańskiego talerza? Klasyki nigdy dość! Wypróbuj sprawdzone przepisy na najlepsze burgery i poczuj się jak w kultowym American Bar. Tradycyjny hamburger czy ciągnący się cheeseburger? Wybór należy do Ciebie! Możesz również śmiało poeksperymentować. Dodaj boczek, rybę albo krewetki. Trudno będzie się oprzeć! Co powiesz na wersję wegetariańską? Na to też mamy sposób! Reguła jest jedna i bardzo prosta: doskonałe składniki plus świeża pachnąca bułka równa się sukces! Bo przecież burger to kanapka z… zasadami.

Dla kogo?

Bez wątpienia fanów burgerów znajdziemy bez liku. Wielbiciele soczystych kanapek – przepisy w dłoń i do dzieła!

Na jaką okazję?

Burgery to znakomite rozwiązanie na smaczny posiłek w gronie rodziny i przyjaciół. Można je serwować zarówno na obiad, jak i na kolację. Sezon na grilla rozpoczęty? Świetnie się składa! Soczyste, grillowane mięso i bułka to duet doskonały!

Czy wiesz, że?

Skąd pochodzą tradycyjne burgery? Wbrew pozorom – nie ze Stanów Zjednoczonych. To dopiero zaskoczenie! Danie wywodzi się z Hamburga, mając swój początek w befsztyku hamburskim – ten kotlet z siekanej wołowiny po raz pierwszy wprowadził do amerykańskiego menu imigrant z Niemiec.

Dla urozmaicenia:

Zamiast wołowiny możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa, np. baraniny lub fileta z piersi kurczaka. Warto posiłkować się także rybnymi dodatkami czy przygotować wegetariańskie kotlety z ciecierzycy, uzupełnione warzywami oraz serem. Całość ukoronuj ulubionym sosem. Majonezowy, jogurtowo-ziołowy czy ponadczasowy barbecue? Aż ślinka cieknie na samą myśl!