Cheeseburger z bekonem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

303 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso z solą i pieprzem, uformuj burgery, przykryj serem i smaż na patelni lub grillu.

Krok 2

Smaż bekon, aż będzie chrupiący.

Krok 3

Potnij cebulkę w krążki. Bułki przekrój na pół i zacznij składać burgera. Posmaruj bułkę majonezem i ułóż na niej wszytkie składniki burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cheeseburger z bekonemCheeseburger z bekonem

Przygotuj domowego cheeseburgera i przekonaj się, że to godna polecenia alternatywa dla tostów czy kanapek na ciepło. W zależności od dodatków, może być podawany jako przekąska albo danie główne. Aby go przyrządzić, potrzebne jest mięso mielone z chudej wołowiny. Po wymieszaniu z przyprawami uformuj go na kształt kotletów i grilluj albo smaż, razem z położonym na wierzchu żółtym serem. Wybierz odpowiedni rodzaj – dobrze sprawdzi się odmiana typu cheshire, która dzięki swojej miękkiej konsystencji świetnie nadaje się do opiekania i smażenia. Do specjalnych hamburgerowych bułek, opieczonych lekko na suchej patelni lub w tosterze, włóż podsmażony chrupiący bekon oraz resztę składników. Do cheeseburgera możesz dodawać różne warzywa, oprócz pomidorów dobrze sprawdzi się cebula, sałata, papryka oraz ogórki konserwowe. Pamiętaj też o sosach, klasycznym majonezie, a także ketchupie. Cheeseburgera serwuj z grubymi domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj go podczas najbliższego spotkania przy grillu!