Cheeseburger z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cheeseburger z bekonem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

341 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mięso z solą i pieprzem, uformuj burgery, przykryj serem i smaż na patelni lub grillu.

Krok 2

Smaż bekon, aż będzie chrupiący.

Krok 3

Potnij cebulkę w krążki. Bułki przekrój na pół i zacznij składać burgera. Posmaruj bułkę majonezem i ułóż na niej wszytkie składniki burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cheeseburger z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cheeseburger z bekonemCheeseburger z bekonem

Przygotuj domowego cheeseburgera i przekonaj się, że to godna polecenia alternatywa dla tostów czy kanapek na ciepło. W zależności od dodatków, może być podawany jako przekąska albo danie główne. Aby go przyrządzić, potrzebne jest mięso mielone z chudej wołowiny. Po wymieszaniu z przyprawami uformuj go na kształt kotletów i grilluj albo smaż, razem z położonym na wierzchu żółtym serem. Wybierz odpowiedni rodzaj – dobrze sprawdzi się odmiana typu cheshire, która dzięki swojej miękkiej konsystencji świetnie nadaje się do opiekania i smażenia. Do specjalnych hamburgerowych bułek, opieczonych lekko na suchej patelni lub w tosterze, włóż podsmażony chrupiący bekon oraz resztę składników. Do cheeseburgera możesz dodawać różne warzywa, oprócz pomidorów dobrze sprawdzi się cebula, sałata, papryka oraz ogórki konserwowe. Pamiętaj też o sosach, klasycznym majonezie, a także ketchupie. Cheeseburgera serwuj z grubymi domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj go podczas najbliższego spotkania przy grillu!