Burger z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z jajkiem sadzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

227 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

286 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 plastry

2 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

30 gramów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

sos chili:

4 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso z pieprzem i musztardą, a następnie uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni, po przełożeniu na drugą stronę połóż na nich po plasterku sera.

Krok 2

Usmaż dwa jajka sadzone.

Krok 3

Pokrój cebulę w piórka i smaż na oleju, następnie dodaj miód i pozwól, by wszystko razem się udusiło.

Krok 4

Przygotuj sos chili: zmieszaj doprawione pomidory z puszki ze świeżymi, dodaj posiekaną chili, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz i sól do smaku i wszystko zagotuj w rondelku. Dopraw sokiem z limonki i cukrem.

Krok 5

Posmaruj dwie połówki bułki majonezem Hellmann’s, ułóż na jednej sałatę , następnie połóż kotleta, sadzone jajko i wcześniej przygotowany sos chilli i złóż bułkę.

1

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Przybysz

    Grzegorz Przybysz , 08.11.2016

    Oj muszę zbadać

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger z jajkiem sadzonymBurger z jajkiem sadzonym

Burgery – zarówno domowe, jak i te z modnych food trucków – są niezwykle popularnym daniem, zwłaszcza w sezonie wakacyjnym. Podany przepis na burgery z jajkiem sadzonym z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią połączenie świeżych warzyw i dobrze doprawionego mięsa. Słodki smak miodu świetnie łączy się w tej potrawie z majonezem i pikantnym sosem chili. Na początek wymieszaj chudą wołowinę z pieprzem oraz musztardą, a potem uformuj podobnej wielkości kotlety i smaż je na grillu lub patelni grillowej. Pamiętaj, by po przełożeniu ich na drugą stronę, ułożyć na wierzchu każdego kotleta po plasterku sera cheshire. Następnie usmaż jajka sadzone i przygotuj sos chili z pomidorów, pikantnych papryczek, cebuli, cukru oraz limonki. Posmaruj połówki bułek majonezem, ułóż na nich sałatę, kotleta oraz sadzone jajko polane sosem. Złóż bułki i gotowe! Domowe burgery z jajkiem sadzonym podawaj z grubymi frytkami oraz sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.