
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.
Krok 3
Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.
Krok 4
Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.
Krok 5
Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej