Grillowany łosoś z kompotem z jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś z kompotem z jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.

Krok 2

Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.

Krok 3

Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.

Krok 4

Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.

Krok 5

Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Owsiane kotleciki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej