
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.
Krok 3
Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.
Krok 4
Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.
Krok 5
Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej