Grillowany łosoś z kompotem z jagód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś z kompotem z jagód

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.

Krok 2

Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.

Krok 3

Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.

Krok 4

Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.

Krok 5

Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś z kompotem z jagód - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej