
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.
Krok 3
Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.
Krok 4
Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.
Krok 5
Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej