Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj, a z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do rondelka wrzuć jagody, szalotkę, sok oraz skórkę z cytryny, posiekany tymianek oraz miód.
Krok 3
Wlej 2 szklanki wody i gotuj do czasu, gdy jagody będą miękkie.
Krok 4
Łososia posmaruj olejem, oprósz pieprzem oraz solą i połóż na grilla. Piecz z obu stron na rumiano.
Krok 5
Łososia podawaj z kompotem oraz wybranymi grillowanymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej