
Składniki
400 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
1 pęczek
200 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plasterki.
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Warzywa i rybę ułóż na przemian w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i winem. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.
Krok 4
Piecz 35 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej gotową zapiekankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej