
Składniki
400 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
1 pęczek
200 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plasterki.
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Warzywa i rybę ułóż na przemian w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i winem. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.
Krok 4
Piecz 35 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej gotową zapiekankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej