Zapiekanka z ryb z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryb z marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 pęczek

200 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Warzywa i rybę ułóż na przemian w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i winem. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

Krok 4

Piecz 35 minut w temperaturze 175 stopni.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej gotową zapiekankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mintaj pieczony z porem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej