Zapiekanka z ryb z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryb z marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 pęczek

200 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Warzywa i rybę ułóż na przemian w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i winem. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

Krok 4

Piecz 35 minut w temperaturze 175 stopni.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej gotową zapiekankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej