Zapiekanka z ryb z marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 pęczek

200 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plasterki.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Warzywa i rybę ułóż na przemian w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą i winem. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

Krok 4

Piecz 35 minut w temperaturze 175 stopni.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z koncentratem i polej gotową zapiekankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryb z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej