
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zeszklić na patelni z czosnkiem, dodać pokrojone frankfurterki i podsmażyć całość przez chwilę. Zalać pomidorami w puszce, dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić mini kostkami i tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewać przez ok. 3 minuty. Powstałą masę rozlać do kokilek, do każdej z nich wbić jajko. Zapiec w piekarniku przez ok. 12 minut. Podawać z grzankami posypanymi ulubionymi ziołami..
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej