Jajka zapiekane z pomidorami z piekarnika - przepis | Przepisy.pl pixel

Jaja zapiekane w pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić na patelni z czosnkiem, dodać pokrojone frankfurterki i podsmażyć całość przez chwilę. Zalać pomidorami w puszce, dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić mini kostkami i tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewać przez ok. 3 minuty. Powstałą masę rozlać do kokilek, do każdej z nich wbić jajko. Zapiec w piekarniku przez ok. 12 minut. Podawać z grzankami posypanymi ulubionymi ziołami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej