
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę zeszklić na patelni z czosnkiem, dodać pokrojone frankfurterki i podsmażyć całość przez chwilę. Zalać pomidorami w puszce, dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić mini kostkami i tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewać przez ok. 3 minuty. Powstałą masę rozlać do kokilek, do każdej z nich wbić jajko. Zapiec w piekarniku przez ok. 12 minut. Podawać z grzankami posypanymi ulubionymi ziołami..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej