Jajka zapiekane z pomidorami z piekarnika - przepis | Przepisy.pl pixel

Jaja zapiekane w pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić na patelni z czosnkiem, dodać pokrojone frankfurterki i podsmażyć całość przez chwilę. Zalać pomidorami w puszce, dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić mini kostkami i tymiankiem, cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewać przez ok. 3 minuty. Powstałą masę rozlać do kokilek, do każdej z nich wbić jajko. Zapiec w piekarniku przez ok. 12 minut. Podawać z grzankami posypanymi ulubionymi ziołami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej