Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

767 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

250 mililitrów

3 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiekaj w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 8-10 minut.

Krok 2

W blenderze zmiksuj śmietanę z jajkami. Dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.

Krok 3

Pomidory pokrój w ósemki, a ser w plastry.

Krok 4

Cząstki pomidora ułóż na zapieczonym spodzie, przykryj je plastrami mozzarelli, a całość zalej przygotowaną śmietaną.

Krok 5

Wypełnioną formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 45 minut. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii. Zapiekankę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

3

Opinie o przepisie

  • joanna pawłowska

    joanna pawłowska

    pyszna☺️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Kowalska

    Wiktoria Kowalska

    A czy musi być 36%

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Orłowski

    Kamil Orłowski

    Tarta wyśmienita. Zrobiłem ją z ciastem francuskim własnej roboty :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska tarta z pomidorami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej