Tarta z dynią i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z dynią i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

100 gramów

250 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną dynię upiecz do miękkości w piekarniku. Następnie pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Foremkę do pieczenia wyłóż ciastem francuskim, wywijając jego brzegi do góry. Następnie ponakłuwaj je widelcem i zapiecz w 200 °C przez 15-20 minut.

Krok 3

W blenderze zmiksuj śmietanę oraz jajka z dodatkiem przypraw Knorr i szczypty soli.

Krok 4

Na zapieczonym spodzie rozłóż pokrojoną w paski paprykę. Całość zalej śmietanową masą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 15 minut.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij naczynie, dołóż pokrojoną dynię oraz pokruszony ser. Naczynie ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z dynią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gukasz a la dziczyzna
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej