
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
80 mililitrów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Przygotuj marynatę a'la kebab. W misce połącz oliwę z oliwek, przyprawę z opakowania Fix Knorr oraz wszystkie pozostałe.
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i połóż na grilli. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.
Krok 6
Po usmażeniu pokrój kurczaka w paski i podawaj z chlebkiem pita.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej