Prosty kurczak z grilla a’la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosty kurczak z grilla a’la kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę a'la kebab. W misce połącz oliwę z oliwek, przyprawę z opakowania Fix Knorr oraz wszystkie pozostałe.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż na grilli. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Po usmażeniu pokrój kurczaka w paski i podawaj z chlebkiem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej