Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchewkę. Umyć. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę lub łódeczki, a marchew w ozdobne kwiatki lub plasterki. Wsypać do garnka i zalać wodą. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym 20 minut tak by ziemniaki i marchew były miękkie. Wsypać Gorące kubki. Dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 minuty. Dosypać koper . Wlać śmietankę. Wymieszać. Rozlać do bulionówek.

Krok 2

Jeśli mielibyśmy ze 2-3 pieczarki to można na maśle podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki (na rumiano ) i włożyć razem z masłem do zupy w trakcie gotowania - będzie jeszcze smaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej