Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchewkę. Umyć. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę lub łódeczki, a marchew w ozdobne kwiatki lub plasterki. Wsypać do garnka i zalać wodą. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym 20 minut tak by ziemniaki i marchew były miękkie. Wsypać Gorące kubki. Dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 minuty. Dosypać koper . Wlać śmietankę. Wymieszać. Rozlać do bulionówek.

Krok 2

Jeśli mielibyśmy ze 2-3 pieczarki to można na maśle podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki (na rumiano ) i włożyć razem z masłem do zupy w trakcie gotowania - będzie jeszcze smaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej