Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

8

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali.

Krok 2

Przełóż na patelnię pieczarki i pokruszone kostki czosnkowe. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Smaż pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Nie przykrywaj, mieszaj aż sok z pieczarek odparuje.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej