Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

9

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali.

Krok 2

Przełóż na patelnię pieczarki i pokruszone kostki czosnkowe. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Smaż pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Nie przykrywaj, mieszaj aż sok z pieczarek odparuje.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej