Paszteciki w cieście filo, warzywne lub z pieczarkami
średnie
141 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
300 gramów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali.
Krok 2
Przełóż na patelnię pieczarki i pokruszone kostki czosnkowe. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Smaż pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15 minut.
Krok 3
Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Nie przykrywaj, mieszaj aż sok z pieczarek odparuje.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej