PRZEPISY.PL

Paszteciki z mięsem

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula4 szt
  • marchew3 szt
  • pieprz1 szczypta
  • karkówka60 dkg
  • jajko2 szt
  • sól1 szczypta
  • mleko2 szklanki
  • margaryna1 szt
  • pietruszka1 szt
  • Krok 1

    Drożdże rozmieszaj z niewielką ilością mleka.
  • Krok 2

    Na stolnicę wysp mąkę, posiekaną margarynę, jajka, drożdże i wyrób ciasto drożdżowe. Odstaw do wyrośnięcia.
  • Krok 3

    W tym czasie zrób farsz. Karkówkę ugotuj z marchewką, pietruszką, 1 cebulą i kostką Rosół z kury Knorr.
  • Krok 4

    Po ugotowaniu mięso zmiel w maszynce, następnie zmiel odsączoną z mleka bułkę.
  • Krok 5

    3 cebule pokrój w drobną kostkę i zrumień na maśle. Dodaj do masy mięsnej, dopraw przyprawami.
  • Krok 6

    Z ciasta urywaj niewielkie kawałki, uformuj kieszonki i napełniaj farszem.
  • Krok 7

    Paszteciki wrzucaj do osolonego wrzątku i gotuj około 10 minut, po czym odsącz.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

153
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
106
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
70
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe