Paszteciki

38 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (38)

Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
ratingratingratingratingrating

100

difficulty

łatwe

30 min.
Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podc...
Paszteciki z mięsem indyka
ratingratingratingratingrating

70

difficulty

łatwe

30 min.
Paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Podane na ciepło będą smacznym...
Paszteciki mięsne w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

75

difficulty

łatwe

20 min.
To propozycja na przystawkę przed uroczystym obiadem, która sprawdzi się również jako ciepła prze...
Paszteciki z serem feta
ratingratingratingratingrating

46

difficulty

łatwe

30 min.
Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku d...
Złociste paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkowym gulaszem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

63

difficulty

łatwe

45 min.
Paszteciki z czerwonym barszczem – kto ich nie zna? To już klasyka! Jednak paszteciki można przyg...
Rolada mięsna z ciasta francuskiego
ratingratingratingratingrating

41

difficulty

łatwe

60 min.
Cenisz sobie potrawy uniwersalne, które można podać na różne okazje? Mamy coś dla Ciebie! Rolada...
Szpinak w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

26

difficulty

łatwe

60 min.
Ciasto francuskie jest niezwykle wygodne w użyciu. Za jego pomocą komponować można desery, piec w...
Paszteciki wigilijne z grzybami
ratingratingratingratingrating

39

difficulty

średnie

90 min.
Podczas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia jesteśmy w stanie wypełnić cały dom niezrównanymi...
Krokiety ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

18

difficulty

łatwe

45 min.
Krokiety to ciekawa, panierowana w jajku i bułce tartej wersja naleśników. Do ich środka możemy w...
Wytrawne paszteciki
ratingratingratingratingrating

18

difficulty

łatwe

30 min.
Chrupiące pierożki z kaszą jaglaną
ratingratingratingratingrating

21

difficulty

łatwe

45 min.
Jak zrobić pieczone pierożki? Przepisów jest naprawdę mnóstwo. Począwszy od ciasta: kruche, drożd...
Paszteciki z karkówką
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

średnie

60 min.
Paszteciki z karkówką to idealny pomysł zarówno na obiad, jak i kolację. Sprawdzą się także jako...
Paszteciki z pieczarkami i serem pleśniowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

difficulty

łatwe

45 min.
Proponowane paszteciki łączą w sobie wyrazisty smak sera pleśniowego i delikatnych pieczarek. Jeś...
Paszteciki z mięsem
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

90 min.
Paszteciki z mięsnym nadzieniem na pewno przypadną do gustu miłośnikom drobnych, wytrawnych przek...
Paszteciki na jeden kęs
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

60 min.
Paszteciki z jarzynami
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

łatwe

45 min.
Paszteciki z morską rybą
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

45 min.
Paszteciki smażone
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

45 min.
Paszteciki z mięsem
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

średnie

60 min.
Paszteciki z mięsem to pyszna, a jednocześnie łatwa w przygotowaniu przekąska. Aby je przyrządzić...
PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

60 min.
Paszteciki z pieczarkami i kapustą sprawdzą się jako drugie śniadanie, a odgrzewane na patelni po...
Paszteciki z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

łatwe

30 min.
Takie paszteciki to wyśmienity dodatek do czerwonego barszczu podanego podczas Wigilii lub jako c...
Paszteciki warzywne
ratingratingratingratingrating

415

difficulty

łatwe

30 min.
Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego
ratingratingratingratingrating

(-)

difficulty

średnie

60 min.
Paszteciki z ciasta francuskiego są popularnym dodatkiem, który doskonale pasuje na wigilijny stó...

Ciekawostki i porady

Zaskoczcie w tym roku swoich najbliższych potrawami świątecznymi z dalekich krajów! Proponujemy bakłażanowe roladki nigviziani badirzhani.

Czytaj więcej

Drobne słodycze, owoce, orzechy, lukier - to jedne z wielu inspiracji. Zapraszamy po więcej do artykułu!

Czytaj więcej

przepisy.pl - PasztecikiPaszteciki

Paszteciki to drobne przekąski z wytrawnym nadzieniem. Przyrządza się je z różnych rodzajów ciast: francuskiego, drożdżowego albo kruchego. Mogą mieć różne kształty: pierożków, rogalików, sakiewek. Jeśli zależy Ci na czasie, dobrym sposobem na przyrządzenie pasztecików, będzie zrobienie miniroladek. Zawiń dodatki w płat ciasta, upiecz, a następnie podziel na mniejsze kawałki. Czym nadziewać paszteciki? Sposobów na przygotowanie smacznego farszu jest bardzo dużo. Popularne jest mięso mielone wieprzowe. Mięso do pasztecików przygotuj z dodatkiem cebuli lub grzybów. Smaczne będzie również w sosie. Przygotuj np. sos pomidorowy, tak, by był odpowiednio gęsty i zrób nadzienie bolognese. Mięso mielone dobrze smakować będzie także z dodatkiem pora podsmażonego wcześniej z papryczką chili, albo na słodko, z ananasem i winogronami. Istnieje także mnóstwo możliwości na zrobienie pasztecików bezmięsnych. Sprawdzą się warzywa, np. szpinak z fetą, suszonymi pomidorami i orzeszkami. Gęsty farsz przygotuj z grochu: namocz go dzień wcześniej, ugotuj, a następnie dopraw cebulą, imbirem, pietruszką i czosnkiem. Popularne jest też nadzienie grzybowe. Żeby je przyrządzić, wykorzystaj dowolne grzyby: prawdziwki, pieczarki albo leśne grzyby suszone. Żeby nadać im wyrazistości, dodaj do nich jeszcze jeden składnik. Dobrze będą komponowały się z kiszoną kapustą. Pasować będzie także ser pleśniowy, np. brie albo camembert. Jeśli wolisz ser żółty, wykorzystaj cheddar albo goudę. Do pasztecików sprawdzi się nadzienie z kaszy. Może to być odpowiednio doprawiona kasza jaglana albo urozmaicona mieszanka. Kaszę gryczaną połącz z pieczarkami i żółtym serem albo z grzybami i pietruszką. Przed upieczeniem posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp wybranym dodatkiem. Do pasztecików z kapustą, grzybami czy mięsem, pasować będzie kminek. Smak nadzienia z grochu podkreśl czarnuszką, a jeśli zdecydowałeś się na owoce, posyp swoje wypieki sezamem. Paszteciki serwuj z dipami, np. czosnkowym, ziołowym albo z konfiturą żurawinową – w zależności od nadzienia.