Przepisy na Paszteciki

38 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (38)

Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
ratingratingratingratingrating

106

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podc...
Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Podane na ciepło będą smacznym...
Paszteciki mięsne w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
To propozycja na przystawkę przed uroczystym obiadem, która sprawdzi się również jako ciepła prze...
Paszteciki z serem feta
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku d...
Złociste paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkowym gulaszem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Paszteciki z czerwonym barszczem – kto ich nie zna? To już klasyka! Jednak paszteciki można przyg...
Rolada mięsna z ciasta francuskiego
ratingratingratingratingrating

42

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cenisz sobie potrawy uniwersalne, które można podać na różne okazje? Mamy coś dla Ciebie! Rolada...
Szpinak w cieście francuskim
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto francuskie jest niezwykle wygodne w użyciu. Za jego pomocą komponować można desery, piec w...
Paszteciki wigilijne z grzybami
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Podczas przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia jesteśmy w stanie wypełnić cały dom niezrównanymi...
Krokiety ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Krokiety to ciekawa, panierowana w jajku i bułce tartej wersja naleśników. Do ich środka możemy w...
Wytrawne paszteciki
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Chrupiące pierożki z kaszą jaglaną
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jak zrobić pieczone pierożki? Przepisów jest naprawdę mnóstwo. Począwszy od ciasta: kruche, drożd...
Paszteciki z karkówką
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Paszteciki z karkówką to idealny pomysł zarówno na obiad, jak i kolację. Sprawdzą się także jako...
Paszteciki z pieczarkami i serem pleśniowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Proponowane paszteciki łączą w sobie wyrazisty smak sera pleśniowego i delikatnych pieczarek. Jeś...
Paszteciki z mięsem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Paszteciki z mięsnym nadzieniem na pewno przypadną do gustu miłośnikom drobnych, wytrawnych przek...
Paszteciki na jeden kęs
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Paszteciki z jarzynami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Paszteciki z morską rybą
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Paszteciki smażone
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Paszteciki z mięsem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Paszteciki z mięsem to pyszna, a jednocześnie łatwa w przygotowaniu przekąska. Aby je przyrządzić...
PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Paszteciki z pieczarkami i kapustą sprawdzą się jako drugie śniadanie, a odgrzewane na patelni po...
Paszteciki z kapustą i grzybami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Takie paszteciki to wyśmienity dodatek do czerwonego barszczu podanego podczas Wigilii lub jako c...
Paszteciki warzywne
ratingratingratingratingrating

415

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Świąteczne paszteciki z ciasta francuskiego
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Paszteciki z ciasta francuskiego są popularnym dodatkiem, który doskonale pasuje na wigilijny stó...

Ciekawostki i porady

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PasztecikiPaszteciki

Paszteciki to drobne przekąski z wytrawnym nadzieniem. Przyrządza się je z różnych rodzajów ciast: francuskiego, drożdżowego albo kruchego. Mogą mieć różne kształty: pierożków, rogalików, sakiewek. Jeśli zależy Ci na czasie, dobrym sposobem na przyrządzenie pasztecików, będzie zrobienie miniroladek. Zawiń dodatki w płat ciasta, upiecz, a następnie podziel na mniejsze kawałki. Czym nadziewać paszteciki? Sposobów na przygotowanie smacznego farszu jest bardzo dużo. Popularne jest mięso mielone wieprzowe. Mięso do pasztecików przygotuj z dodatkiem cebuli lub grzybów. Smaczne będzie również w sosie. Przygotuj np. sos pomidorowy, tak, by był odpowiednio gęsty i zrób nadzienie bolognese. Mięso mielone dobrze smakować będzie także z dodatkiem pora podsmażonego wcześniej z papryczką chili, albo na słodko, z ananasem i winogronami. Istnieje także mnóstwo możliwości na zrobienie pasztecików bezmięsnych. Sprawdzą się warzywa, np. szpinak z fetą, suszonymi pomidorami i orzeszkami. Gęsty farsz przygotuj z grochu: namocz go dzień wcześniej, ugotuj, a następnie dopraw cebulą, imbirem, pietruszką i czosnkiem. Popularne jest też nadzienie grzybowe. Żeby je przyrządzić, wykorzystaj dowolne grzyby: prawdziwki, pieczarki albo leśne grzyby suszone. Żeby nadać im wyrazistości, dodaj do nich jeszcze jeden składnik. Dobrze będą komponowały się z kiszoną kapustą. Pasować będzie także ser pleśniowy, np. brie albo camembert. Jeśli wolisz ser żółty, wykorzystaj cheddar albo goudę. Do pasztecików sprawdzi się nadzienie z kaszy. Może to być odpowiednio doprawiona kasza jaglana albo urozmaicona mieszanka. Kaszę gryczaną połącz z pieczarkami i żółtym serem albo z grzybami i pietruszką. Przed upieczeniem posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp wybranym dodatkiem. Do pasztecików z kapustą, grzybami czy mięsem, pasować będzie kminek. Smak nadzienia z grochu podkreśl czarnuszką, a jeśli zdecydowałeś się na owoce, posyp swoje wypieki sezamem. Paszteciki serwuj z dipami, np. czosnkowym, ziołowym albo z konfiturą żurawinową – w zależności od nadzienia.