Paszteciki z białym serem z twarogiem - z ciasta | Przepisy.pl pixel

Paszteciki z białym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, masło oraz 2 żółtka rozmieszane z 3 łyżkami wody zmieszaj na jednolitą masę

Paszteciki z białym serem - Krok 1

Krok 2

Białka ubij, wymieszaj ze śmietaną, przemielonym serem, solą i chili.

Paszteciki z białym serem - Krok 2

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij krążki, nałóż nadzienie i zlep jak pierogi. Smaż na rozgrzanym oleju lub piecz w piekarniku 20 minut w 190°C.

Paszteciki z białym serem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 29.11.2024

    Polecam przepis. Paszteciki smakują nieziemsko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aa

    aa , 22.03.2023

    w piekarniku na ile stopni?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej