Paszteciki z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z białym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, masło oraz 2 żółtka rozmieszane z 3 łyżkami wody zmieszaj na jednolitą masę

Paszteciki z białym serem - Krok 1

Krok 2

Białka ubij, wymieszaj ze śmietaną, przemielonym serem, solą i chili.

Paszteciki z białym serem - Krok 2

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij krążki, nałóż nadzienie i zlep jak pierogi. Smaż na rozgrzanym oleju lub piecz w piekarniku 20 minut w 190°C.

Paszteciki z białym serem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • aa

    aa , 22.03.2023

    w piekarniku na ile stopni?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej