Paszteciki z białym serem z twarogiem - z ciasta | Przepisy.pl pixel

Paszteciki z białym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, masło oraz 2 żółtka rozmieszane z 3 łyżkami wody zmieszaj na jednolitą masę

Paszteciki z białym serem - Krok 1

Krok 2

Białka ubij, wymieszaj ze śmietaną, przemielonym serem, solą i chili.

Paszteciki z białym serem - Krok 2

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij krążki, nałóż nadzienie i zlep jak pierogi. Smaż na rozgrzanym oleju lub piecz w piekarniku 20 minut w 190°C.

Paszteciki z białym serem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 29.11.2024

    Polecam przepis. Paszteciki smakują nieziemsko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aa

    aa , 22.03.2023

    w piekarniku na ile stopni?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wytrawne paszteciki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej