
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, proszek do pieczenia, masło oraz 2 żółtka rozmieszane z 3 łyżkami wody zmieszaj na jednolitą masę

Krok 2
Białka ubij, wymieszaj ze śmietaną, przemielonym serem, solą i chili.

Krok 3
Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij krążki, nałóż nadzienie i zlep jak pierogi. Smaż na rozgrzanym oleju lub piecz w piekarniku 20 minut w 190°C.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej