Paszteciki z mięsem i kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem i kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

800 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

ciasto:

1.5 kilograma

3 sztuki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.

Krok 3

Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.

Krok 4

Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.

Krok 5

Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej