Paszteciki z mięsem i kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem i kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

800 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

ciasto:

1.5 kilograma

3 sztuki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.

Krok 3

Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.

Krok 4

Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.

Krok 5

Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej