Paszteciki z mięsem i kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem i kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

800 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

ciasto:

1.5 kilograma

3 sztuki

200 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.

Krok 3

Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.

Krok 4

Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.

Krok 5

Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem i kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej