
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
800 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
ciasto:
1.5 kilograma
3 sztuki
200 gramów
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.
Krok 3
Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.
Krok 4
Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.
Krok 5
Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































