
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
800 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
ciasto:
1.5 kilograma
3 sztuki
200 gramów
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę ugotuj do miękkości, odciśnij i posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i duś na maśle z dodatkiem oleju. Dodaj mięso, kapustę. Przypraw pieprzem. Smaż kilka minut. Ostudź.
Krok 3
Wierzch posmaruj roztrzepanym, pozostałym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w piekarniki w temp 180 stopni, aż będą miały złoty kolor.
Krok 4
Mięso ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr do miękkości. Ostudz i zmiel.
Krok 5
Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem. Dodać 2 jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli. Wyrób ciasto.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj i wykrój prostokąty 6x8 cm. Na środek każdego nałóż porcję farszu. Zwiń w rulon, zlep.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej