Paszteciki z karkówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z karkówką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

423 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

414 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 szklanki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieć z masłem, żółtkami oraz solą.

Paszteciki z karkówką - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Paszteciki z karkówką - Krok 2

Krok 3

Cebulę i czosnek zeszklij na smalcu. Dodaj mięso i smaż 5 minut. Dopraw Przyprawą do karkówki Knorr i majerankiem.

Paszteciki z karkówką - Krok 3

Krok 4

Ciasto rozwałkuj i powycinaj krążki.

Paszteciki z karkówką - Krok 4

Krok 5

Na połowę nałóż farsz, a drugą połową przykryj, zlep brzegi.

Paszteciki z karkówką - Krok 5

Krok 6

Ułóż na blaszce przykrytej pergaminem

Paszteciki z karkówką - Krok 6

Krok 7

Posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp kminkiem i papryką, piecz około ½ godziny w temperaturze 200 stopni.

Paszteciki z karkówką - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Anna Tucznio

    Anna Tucznio , 16.10.2018

    Niestety nie jest to przepis z którego chciałabym skorzystać ponownie, ciasto było zbyt kruche i bez smaku, w podanych temperaturach było też za mocno spieczone mimo wyjęcia przed czasem, farsz lepiej smakował z patelni. :(

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z karkówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z karkówkąPaszteciki z karkówką

Paszteciki z karkówką to idealny pomysł zarówno na obiad, jak i kolację. Sprawdzą się także jako przystawka przed daniem głównym. Karkówkę zazwyczaj podajemy zapieczoną w piekarniku jako mięso do obiadu lub pokrojoną w cienkie plastry jak szynkę. Warto wypróbować ten przepis, żeby przekonać się, że inny sposób przyrządzenia karkówki może być równie dobry, a może nawet lepszy niż te, które znałaś do tej pory. Przygotowanie potrawy zajmie ci dokładnie godzinę i nie powinno sprawić trudności. Zagnieć ciasto na paszteciki i wytnij z nich koła, takie jak na pierogi. Mięso pokrojone w kosteczkę podsmaż na patelni. Dodatek cebuli i czosnku nada karkówce ostrości i aromatu. Tak przygotowany farsz ułóż na krążkach z ciasta i zlep brzegi. Możesz zostawić gładkie brzegi lub ozdobić je według własnego uznania, np. widelcem. Na koniec przypraw paszteciki papryką, która nada im koloru. Upiecz w piekarniku i podawaj na ciepło.