
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
250 gramów
0.5 sztuki
null
null
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło i sól wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem.
Krok 2
Dodaj żółtko i wyrób ciasto, a następnie włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 3
Mięso pokrój i przepuść przez maszynkę.
Krok 4
Dodaj tartą bułkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, nałóż nadzienie i zlep boki.
Krok 6
Usmaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej