Paszteciki smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki smażone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

0.5 sztuki

null

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, masło i sól wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem.

Krok 2

Dodaj żółtko i wyrób ciasto, a następnie włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Mięso pokrój i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Dodaj tartą bułkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, nałóż nadzienie i zlep boki.

Krok 6

Usmaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kaszanka w boczku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej