
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
250 gramów
0.5 sztuki
null
null
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło i sól wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem.
Krok 2
Dodaj żółtko i wyrób ciasto, a następnie włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 3
Mięso pokrój i przepuść przez maszynkę.
Krok 4
Dodaj tartą bułkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, nałóż nadzienie i zlep boki.
Krok 6
Usmaż na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























