Paszteciki smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki smażone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

0.5 sztuki

null

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, masło i sól wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem.

Krok 2

Dodaj żółtko i wyrób ciasto, a następnie włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Mięso pokrój i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Dodaj tartą bułkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, nałóż nadzienie i zlep boki.

Krok 6

Usmaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej