Paszteciki smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki smażone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

0.5 sztuki

null

null

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, masło i sól wyłóż na stolnicę i posiekaj nożem.

Krok 2

Dodaj żółtko i wyrób ciasto, a następnie włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Mięso pokrój i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Dodaj tartą bułkę, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, nałóż nadzienie i zlep boki.

Krok 6

Usmaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe pierniczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej