Pasztet z gęsich wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z gęsich wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

750 mililitrów

6 sztuk

2 łyżki

125 mililitrów

6 łyżek

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę namocz w mleku, podobnie grzyby i odstaw na jeden dzień.

Krok 2

Do grzybów dolej szklankę wody i gotuj je do miękkości.

Krok 3

Pokrój drobno słoninę, podobnie wątróbkę i wymieszaj.

Krok 4

Odsączone grzyby posiekaj drobno, dodaj do wątróbki.

Krok 5

Wbij jajka oraz wsyp bułkę tartą, dopraw solą, pieprzem, gałką oraz imbirem, dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Formę wyłóż folią aluminiową i wysmaruj tłuszczem, wlej masę.

Krok 7

Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 60 minut. Podawaj na słodko z żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej