Pasztet z gęsich wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z gęsich wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

750 mililitrów

6 sztuk

2 łyżki

125 mililitrów

6 łyżek

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę namocz w mleku, podobnie grzyby i odstaw na jeden dzień.

Krok 2

Do grzybów dolej szklankę wody i gotuj je do miękkości.

Krok 3

Pokrój drobno słoninę, podobnie wątróbkę i wymieszaj.

Krok 4

Odsączone grzyby posiekaj drobno, dodaj do wątróbki.

Krok 5

Wbij jajka oraz wsyp bułkę tartą, dopraw solą, pieprzem, gałką oraz imbirem, dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Formę wyłóż folią aluminiową i wysmaruj tłuszczem, wlej masę.

Krok 7

Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 60 minut. Podawaj na słodko z żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z gęsich wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej