Pasztet jesienny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasztet jesienny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2

300 gramów

300 gramów

200 gramów

400 gramów

1 pęczek

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w mniejsze kawałki, przesmaż na oliwie, włóż do garnka, dodaj listek laurowy i ziele angielskie, zalej wodą i dodaj kostki Knorr. Gotuj na małym ogniu 2 godziny.

Krok 2

Dodaj obraną włoszczyznę. Na 20 minut przed końcem gotowania dodaj boczek.

Krok 3

Ugotowane mięsa wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Do rondla włóż pokrojoną w plastry wątrobę, zalej wrzącym wywarem i gotuj 5 minut.

Krok 4

Oczyszczone grzyby sparz we wrzątku, zostaw w wodzie na 10 minut. Dokładnie odsącz na sicie. W grzybowym wywarze namocz kajzerkę.

Krok 5

Zmiel dwukrotnie ugotowane mięso, wątrobę, boczek, marchewkę i odciśniętą kajzerkę. Dodaj jajka, pieprz i gałkę muszkatołową.

Krok 6

Przygotuj podłużną formę do pieczenia. Słoninę pokrój w cienkie paseczki i połóż ją na dnie formy tworząc z niej kratkę, wlej 1/2 masy mięsnej, na niej poukładaj obtoczone w mące grzyby, wlej pozostałą część masy. Przykryj folią. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet jesienny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej