PRZEPISY.PL

Pasztet z selera smakuje wspaniale i z powodzeniem zastąpić może pasztet mięsny. Dodatek kaszy manny zapewnia soczystość a dodatek papryki idealnie balansuje delikatny smak selera.

Pasztet z selera - autor: przepisy.pl

Pasztet z selera

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 1
100
osób dodało do Mniamlisty
100
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kostka margaryny1 szt
  • bułka tarta1.5 szklanki
  • kasza manna0.5 szklanki
  • ostra papryka w proszku1 łyżka
  • woda1 szklanka
Pasztet z selera – krok 1

Krok 1

Selery zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek przepuść przez praskę, cebule bardzo drobno posiekaj.
Pasztet z selera – krok 2

Krok 2

Do 1 szklanki zagotowanej wody włóż margarynę, Bulion na włoszczyźnie Knorr, selera, czosnek oraz cebulę. Gotuj na wolnym ogniu około godzinę.
Pasztet z selera – krok 3

Krok 3

Do zimnych warzyw dodaj jajka, kaszę mannę i bułkę tartą. Dopraw ostrą mieloną papryką. Wymieszaj.
Pasztet z selera – krok 4

Krok 4

Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (1)

Na prawdę znakomita odmiana od tradycyjnego mięsnego pasztetu :)

Podobne przepisy:

2
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Trudne
202
osoby dodały do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
38
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie