Pieczony pasztet sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pasztet sojowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

30 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję namocz w letniej wodzie najlepiej dzień przed sporządzaniem potrawy. Namoczoną soję ugotuj na miękko z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Grzyby ugotuj do miękkości. Przestudzoną soję zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z grzybami, cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Soję mieszaj z bułką tartą, mąką ziemniaczaną, olejem i pozostałymi przyprawami.

Krok 4

Przełóż do formy wyłóżonej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
30 osób ogląda przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej