Pieczony pasztet sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pasztet sojowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

30 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję namocz w letniej wodzie najlepiej dzień przed sporządzaniem potrawy. Namoczoną soję ugotuj na miękko z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Grzyby ugotuj do miękkości. Przestudzoną soję zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z grzybami, cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Soję mieszaj z bułką tartą, mąką ziemniaczaną, olejem i pozostałymi przyprawami.

Krok 4

Przełóż do formy wyłóżonej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Harataniec
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej