
Składniki
2 szklanki
2 sztuki
30 gramów
3 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję namocz w letniej wodzie najlepiej dzień przed sporządzaniem potrawy. Namoczoną soję ugotuj na miękko z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Grzyby ugotuj do miękkości. Przestudzoną soję zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z grzybami, cebulą i czosnkiem.
Krok 3
Soję mieszaj z bułką tartą, mąką ziemniaczaną, olejem i pozostałymi przyprawami.
Krok 4
Przełóż do formy wyłóżonej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej