
Składniki
2 szklanki
2 sztuki
30 gramów
3 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję namocz w letniej wodzie najlepiej dzień przed sporządzaniem potrawy. Namoczoną soję ugotuj na miękko z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Grzyby ugotuj do miękkości. Przestudzoną soję zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z grzybami, cebulą i czosnkiem.
Krok 3
Soję mieszaj z bułką tartą, mąką ziemniaczaną, olejem i pozostałymi przyprawami.
Krok 4
Przełóż do formy wyłóżonej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































