Pieczony pasztet sojowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony pasztet sojowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

30 gramów

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję namocz w letniej wodzie najlepiej dzień przed sporządzaniem potrawy. Namoczoną soję ugotuj na miękko z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Grzyby ugotuj do miękkości. Przestudzoną soję zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia wraz z grzybami, cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Soję mieszaj z bułką tartą, mąką ziemniaczaną, olejem i pozostałymi przyprawami.

Krok 4

Przełóż do formy wyłóżonej pergaminem. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony pasztet sojowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej