
Składniki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżeczka
4 sztuki
100 gramów
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.
Krok 2
Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.
Krok 3
Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej