Babeczki z pasztetem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z pasztetem i pomidorami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.

Krok 2

Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej