
Składniki
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżeczka
4 sztuki
100 gramów
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.
Krok 2
Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.
Krok 3
Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej