Babeczki z pasztetem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z pasztetem i pomidorami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.

Krok 2

Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej