Babeczki z pasztetem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z pasztetem i pomidorami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.

Krok 2

Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej