Babeczki z pasztetem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z pasztetem i pomidorami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paski bekonu zarumień na patelni. Koktajlowe pomidory pokrój na ćwiartki, cebule na plasterki.

Krok 2

Orzeszki zrumień na patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Kruche babeczki napełnij pasztetem, udekoruj bekonem, pomidorami, cebulą. Posyp bazylią i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z pasztetem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej