Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
0.5 kilograma
1 kilogram
0.5 kilograma
0.5 kilograma
2 sztuki
4 ziarna
10 ziaren
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.
Krok 2
Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.
Krok 3
Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.
Krok 4
Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.
Krok 5
Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej