PRZEPISY.PL
Pasztet z warzywami - autor: Anna Włodarczyk

Pasztet z warzywami

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
19
osób dodało do Mniamlisty
19
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso drobiowe 1 kg
  • mięso wieprzowe0.5 kg
  • Wątróbka z kurczaka 0.5 kg
  • marchewka1 kg
  • pietruszka0.5 kg
  • seler0.5 kg
  • cebula2 szt
  • ziele angielskie4 ziarna
  • pieprz10 ziaren
  • liść laurowy3 szt
  • majeranek1 łyżka
  • tymianek1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa1 łyżeczka
  • sól2 łyżeczki
  • jajka2 szt
  • bułka tarta1 łyżka
  • olej3 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    1 łyżka
  • Krok 1

    Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.
  • Krok 2

    Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.
  • Krok 3

    Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.
  • Krok 4

    Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.
  • Krok 5

    Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

47
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
230
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
79
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe