Pasztet z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasztet z warzywami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

8

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 kilogram

0.5 kilograma

0.5 kilograma

2 sztuki

4 ziarna

10 ziaren

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso drobiowe i wieprzowe gotujemy przez godzinę w wodzie z dodatkiem obranej marchewki, pietruszki i selera oraz ziela angielskiego, pieprzu, soli i liści laurowych. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso i warzywa odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę.

Krok 3

Mięso i warzywa przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Mieszamy razem z 1 łyżką Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową oraz dwoma surowymi jajkami.

Krok 4

Masę przekładamy do trzech aluminiowych foremek posmarowanych olejem i posypanych bułką tartą.

Krok 5

Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej