PRZEPISY.PL

Pasztet z kurczaka

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
25
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • fasolka szparagowa30 dkg
  • marchewka2 szt
  • cebula1 szt
  • pieczarki20 dkg
  • śmietana1 szklanka
  • sól, pieprz do smaku
  • masło
  • Krok 1

    Do natłuszczonej formy włóż 1/3 masy mięsnej, umieść na niej połowę marchewki i fasolki. Ponownie nałóż masę mięsną, ułóż na niej resztę warzyw i przykryj je pozostałym mięsem. Piecz pasztet w kąpieli wodnej przez około 70 minut w 200 stopniach. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • Krok 2

    Cebulę oraz pieczarki posiekaj i przesmaż na łyżce masła.*
  • Krok 3

    Mięso po oczyszczeniu zmiel 2 razy z maszynce do mielenia razem z cebulą i pieczarkami.
  • Krok 4

    Marchewki i fasolkę oczyść i umyj. Marchewki pokrój w plastry, fasolkę na mniejsze części, ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  • Krok 5

    Do masy mięsnej dodaj jajka i śmietanę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr, po czym wyrób.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

265
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
274
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
186
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
49
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe