Pasztet w grzybowym mundurku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

164 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 szklanki

1.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.

Krok 2

Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.

Krok 4

Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.

Krok 5

Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.

Krok 6

Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet w grzybowym mundurku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej