
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
1.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.
Krok 2
Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.
Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.
Krok 4
Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.
Krok 5
Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.
Krok 6
Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

Dobra rada:
Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































Pasztet w grzybowym mundurku

