
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 szklanki
1.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 2 szklankach wrzątku. Dodaj mięso i uduś z włoszczyzną oraz przyprawami.
Krok 2
Następnie zmiel z bułką 3 razy. Dodaj jajo, przyprawę w mini kostkach Knorr, po czym wyrób i dopraw do smaku pieprzem.
Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Formę żaroodporną wysmaruj masłem i oprósz mąką. Przełóż do niej pasztet i piecz 1 godzinę, następnie ostudź.
Krok 4
Namocz żelatynę w 1 ¼ szklanki zimnej wody i odstaw do napęcznienia na 10 minut.
Krok 5
Rozpuść kostki Bulionu grzybowego Knorr w 2 szklankach wrzątku i zagotuj je z przyprawami.
Krok 6
Następnie dodaj żelatynę i rozpuść ją, ciągle mieszając. Zalej pasztet galaretką i odstaw do zastudzenia.

Dobra rada:
Zanim zalejesz pasztet galaretką poproś dzieci, żeby pomogły udekorować potrawę grzybami. Mogą poukładać wzory z kawałków pieczarek lub innych grzybów, które akurat masz pod ręką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej