
Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
0.5 kilograma
2 sztuki
2 sztuki
2 ziarna
4 ziarna
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.
Krok 2
Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.
Krok 3
Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.
Krok 4
Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej