Żebra po kasselsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żebra po kasselsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
850 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 ziarna

4 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.

Żebra po kasselsku - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.

Żebra po kasselsku - Krok 2

Krok 3

Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.

Żebra po kasselsku - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.

Żebra po kasselsku - Krok 4
62

Opinie o przepisie

  • Kinga Hurynowicz

    Kinga Hurynowicz , 06.11.2014

    Czyli z kapustką kiszoną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dudacy

    Janina Dudacy , 05.11.2014

    żeberka, czy boczek????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlad Terechowicz

    Wlad Terechowicz , 05.11.2014

    dla rodzinki jednoosobowej +1L żytniej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krawczyński

    Jacek Krawczyński , 05.11.2014

    mniam mniam z chrzanikiem i czerwonym winkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska , 05.11.2014

    to są żeberka?, chyba raczej pyszniutki boczek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Marchlewicz

    Marian Marchlewicz , 05.11.2014

    Mniam ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olga Bielańska

    Olga Bielańska , 05.11.2014

    wedzonka odpada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Cyrzan

    Jan Cyrzan , 05.11.2014

    Hetnie.Bym.posmakowal...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Berka

    Zbigniew Berka , 05.11.2014

    Zapomnieć o kaloriach i holesterolu . Nie ważne czy po kasselsku czy jakiemu . Ważne że smaczne .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser , 04.11.2014

    Nie wiedziałam,.że od lat robię żeberka po Kas.. (coś tam), tyle że nie dodaję żadnych sztucznych składników. Dla mnie nic nowego, ale smakuje wybornie:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 04.11.2014

    Potrawa nie jest polska a w roznych krajach jest rozna klasyfikacja mies poubojowych dlatego tak to wygląda.Pozdr.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ewa

    Anna Ewa , 04.11.2014

    Czy aby to na pewno są żeberka???????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Jaworski

    Jarek Jaworski , 04.11.2014

    Jeszcze nie... Jutro na 16,45 poproszę w SKOKU....;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Katarzynski

    Jerzy Katarzynski , 04.11.2014

    Nie ale chcielibysmy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Martynajtis

    Marek Martynajtis , 04.11.2014

    Krzyniu mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Aleksandrowicz

    Teresa Aleksandrowicz , 04.11.2014

    tlusto z dodatkami chemi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Świątkowska

    Małgorzata Świątkowska , 04.11.2014

    Rafał Kłos stanowczo za dużo lubi papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota , 04.11.2014

    Toć to kuźwa boczens a nie żebersony :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Tryczynska

    Elzbieta Tryczynska , 04.11.2014

    fuj! boczek w chemii !! ble

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bodzio Kreft

    Bodzio Kreft , 04.11.2014

    Aja będę Jadł w piątek na Imenynach!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Ewa Raczyńska

    Anita Ewa Raczyńska , 04.11.2014

    a jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Minda

    Zbigniew Minda , 04.11.2014

    Haha zamiast żeberek ...dali boczek ;-((((

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Sniezek

    Stanislaw Sniezek , 04.11.2014

    Fajnie będzie wyglądał wynik, braknie skali ale spróbować warto.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola La

    Ola La , 04.11.2014

    przeczytałam: ''zebra'' :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kierzek

    Janusz Kierzek , 04.11.2014

    własnie . to jest boczek , nie zebra .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Kwiatkowski

    Dariusz Kwiatkowski , 04.11.2014

    A ja zamówiłem sobie całe tygodniowe menu z "przepisy.pl" - fajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Belczyńska

    Wiesława Belczyńska , 04.11.2014

    A może ktoś się zlituje i zaprosi mnie na te smakołyki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Maria Marysia

    Krystyna Maria Marysia , 04.11.2014

    Na zdjęciu jest boczek a nie żeberka !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wtulich

    Irena Wtulich , 04.11.2014

    wygląda smakowicie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodora Nożyńska

    Teodora Nożyńska , 04.11.2014

    raczej na stół dla gości na zakąskę anie na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żebra po kasselskuŻebra po kasselsku

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.