Żebra po kasselsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

763 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.

Żebra po kasselsku - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.

Żebra po kasselsku - Krok 2

Krok 3

Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.

Żebra po kasselsku - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.

Żebra po kasselsku - Krok 4
62

Opinie o przepisie

  • Kinga Hurynowicz

    Kinga Hurynowicz

    Czyli z kapustką kiszoną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dudacy

    Janina Dudacy

    żeberka, czy boczek????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlad Terechowicz

    Wlad Terechowicz

    dla rodzinki jednoosobowej +1L żytniej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krawczyński

    Jacek Krawczyński

    mniam mniam z chrzanikiem i czerwonym winkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska

    to są żeberka?, chyba raczej pyszniutki boczek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Marchlewicz

    Marian Marchlewicz

    Mniam ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olga Bielańska

    Olga Bielańska

    wedzonka odpada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Cyrzan

    Jan Cyrzan

    Hetnie.Bym.posmakowal...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Berka

    Zbigniew Berka

    Zapomnieć o kaloriach i holesterolu . Nie ważne czy po kasselsku czy jakiemu . Ważne że smaczne .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser

    Nie wiedziałam,.że od lat robię żeberka po Kas.. (coś tam), tyle że nie dodaję żadnych sztucznych składników. Dla mnie nic nowego, ale smakuje wybornie:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko

    Potrawa nie jest polska a w roznych krajach jest rozna klasyfikacja mies poubojowych dlatego tak to wygląda.Pozdr.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ewa

    Anna Ewa

    Czy aby to na pewno są żeberka???????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Jaworski

    Jarek Jaworski

    Jeszcze nie... Jutro na 16,45 poproszę w SKOKU....;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Katarzynski

    Jerzy Katarzynski

    Nie ale chcielibysmy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Martynajtis

    Marek Martynajtis

    Krzyniu mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Aleksandrowicz

    Teresa Aleksandrowicz

    tlusto z dodatkami chemi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Świątkowska

    Małgorzata Świątkowska

    Rafał Kłos stanowczo za dużo lubi papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota

    Toć to kuźwa boczens a nie żebersony :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Tryczynska

    Elzbieta Tryczynska

    fuj! boczek w chemii !! ble

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bodzio Kreft

    Bodzio Kreft

    Aja będę Jadł w piątek na Imenynach!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Ewa Raczyńska

    Anita Ewa Raczyńska

    a jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Minda

    Zbigniew Minda

    Haha zamiast żeberek ...dali boczek ;-((((

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Sniezek

    Stanislaw Sniezek

    Fajnie będzie wyglądał wynik, braknie skali ale spróbować warto.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola La

    Ola La

    przeczytałam: ''zebra'' :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kierzek

    Janusz Kierzek

    własnie . to jest boczek , nie zebra .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Kwiatkowski

    Dariusz Kwiatkowski

    A ja zamówiłem sobie całe tygodniowe menu z "przepisy.pl" - fajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Belczyńska

    Wiesława Belczyńska

    A może ktoś się zlituje i zaprosi mnie na te smakołyki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Maria Marysia

    Krystyna Maria Marysia

    Na zdjęciu jest boczek a nie żeberka !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wtulich

    Irena Wtulich

    wygląda smakowicie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodora Nożyńska

    Teodora Nożyńska

    raczej na stół dla gości na zakąskę anie na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej