• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Magazyn
  • Czas na grilla
  • Szaszłyk w trzech krokach? Jesteśmy na tak. Trzy razy.

Szaszłyk w trzech krokach? Jesteśmy na tak. Trzy razy.

Na szaszłyk chcą się wbić nie tylko kawałki mięsa, ale także warzyw.

Szaszłyki. Kto ich nie uwielbia? Sprawdź, jak je zrobić w trzech krokach, a otrzymasz przepis na idealne szaszłykowanie.

 
Pierwszy krok - bo do szaszłyka trzeba patyka

I to porządnie nabitego mięsem, warzywami lub owocami. Nie żałujmy sobie składników i grillujmy na bogato. Pamiętajmy, że najważniejszy jest smak - a smak tkwi w marynacie. To ona nadaje smak mięsu i wraz z dymnym aromatem tworzy unikatowy grillowy smak. Przyprawmy więc mięso specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką ziół KNORR przygotowaną do potraw z grilla.

 

Sami zerknijcie, jakie to proste

 

Krok drugi - lądowanie przy sałatce

Przygotuj gorącemu szaszłykowi miękkie lądowanie. Najlepiej sprawdzi się sałatka z sosem KNORR i orzeźwiającymi cytrusami.

 

Sprawdź czerwoną sałatkę z orzechami, grejpfrutem i innymi smakołykami.

 

Trzeci krok - idealny sos

On jest najważniejszy. To jak finałowe przechylenie partnerki w tańcu. Lub wisienka na torcie. Sięgnij po niekoronowanego króla sosów, czyli sos czosnkowy.

 

Sos z chilli na pewno wypali na grillu. Przyrządź go według naszego przepisu.

 

A jeśli nie, to może równie częsty gość na naszych stołach - tzatziki?

 

Nieważne jak na niego mówimy, ważne jak smakuje. Sprawdź koniecznie.

Śpiewa się, że do zakochania jeden krok. Do idealnego szaszłyka potrzebujemy trzech i na pewno go pokochamy.

Zobacz także:

15 nabita na patyk, czyli najlepsze szaszłyki
15 nabita na patyk, czyli najlepsze szaszłyki
Morskie opowieści - 11 przepisów na rybkę i owoce morza
Morskie opowieści - 11 przepisów na rybkę i owoce morza
Owocna szóstka - najlepsze grillowe połączenia owocowe
Owocna szóstka - najlepsze grillowe połączenia owocowe

Może Cię zainteresować:

7 patentów na idealnego grilla
Mistrzowie drugiego planu, czyli co do karkówki?
Buła i spóła, czyli jak skomponować idealnego burgera
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby