Szaszłyki. Kto ich nie uwielbia? Sprawdź, jak je zrobić w trzech krokach, a otrzymasz przepis na idealne szaszłykowanie.
Pierwszy krok - bo do szaszłyka trzeba patyka
I to porządnie nabitego mięsem, warzywami lub owocami. Nie żałujmy sobie składników i grillujmy na bogato. Pamiętajmy, że najważniejszy jest smak - a smak tkwi w marynacie. To ona nadaje smak mięsu i wraz z dymnym aromatem tworzy unikatowy grillowy smak. Przyprawmy więc mięso specjalnie wyselekcjonowaną mieszanką ziół KNORR przygotowaną do potraw z grilla.
Sami zerknijcie, jakie to proste
Krok drugi - lądowanie przy sałatce
Przygotuj gorącemu szaszłykowi miękkie lądowanie. Najlepiej sprawdzi się sałatka z sosem KNORR i orzeźwiającymi cytrusami.
Sprawdź czerwoną sałatkę z orzechami, grejpfrutem i innymi smakołykami.
Trzeci krok - idealny sos
On jest najważniejszy. To jak finałowe przechylenie partnerki w tańcu. Lub wisienka na torcie. Sięgnij po niekoronowanego króla sosów, czyli sos czosnkowy.
Sos z chilli na pewno wypali na grillu. Przyrządź go według naszego przepisu.
A jeśli nie, to może równie częsty gość na naszych stołach - tzatziki?
Nieważne jak na niego mówimy, ważne jak smakuje. Sprawdź koniecznie.
Śpiewa się, że do zakochania jeden krok. Do idealnego szaszłyka potrzebujemy trzech i na pewno go pokochamy.