
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i ogórkami.

Krok 3
Następnie dodaj posiekany koperek. Sos podawaj schłodzony.


Dobra rada:
Sos podawaj do mięs i ryb z grilla. Jeśli lubisz czosnek możesz dodać do sosu 1 przeciśnięty ząbek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tzatziki do grilla
Sos tzatziki z gęstego jogurtu ze świeżym ogórkiem znakomicie smakuje z mięsem i warzywami prosto z grilla.