
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i ogórkami.
Krok 3
Następnie dodaj posiekany koperek. Sos podawaj schłodzony.
Dobra rada:
Sos podawaj do mięs i ryb z grilla. Jeśli lubisz czosnek możesz dodać do sosu 1 przeciśnięty ząbek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tzatziki do grilla
Sos tzatziki z gęstego jogurtu ze świeżym ogórkiem znakomicie smakuje z mięsem i warzywami prosto z grilla.