
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i ogórkami.

Krok 3
Następnie dodaj posiekany koperek. Sos podawaj schłodzony.


Dobra rada:
Sos podawaj do mięs i ryb z grilla. Jeśli lubisz czosnek możesz dodać do sosu 1 przeciśnięty ząbek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tzatziki do grilla
Sos tzatziki z gęstego jogurtu ze świeżym ogórkiem znakomicie smakuje z mięsem i warzywami prosto z grilla.