
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i ogórkami.

Krok 3
Następnie dodaj posiekany koperek. Sos podawaj schłodzony.


Dobra rada:
Sos podawaj do mięs i ryb z grilla. Jeśli lubisz czosnek możesz dodać do sosu 1 przeciśnięty ząbek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tzatziki do grilla
Sos tzatziki z gęstego jogurtu ze świeżym ogórkiem znakomicie smakuje z mięsem i warzywami prosto z grilla.