
Składniki
150 gramów
150 gramów
1 łyżka
4 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser typu parmezan zetrzyj na tarce. Ser kozi rozkrusz. Na tortilli rozsmaruj sos Hellmann's i posyp serami.

Krok 2
Teraz posyp całość przyprawą Knorr.

Krok 3
Drugi placek tortilli również posmaruj sosem i nałóż na pierwszy z serem. Przygnieć lekko aby placki pszenne się skleiły.

Krok 4
Grilluj na płasko całe tortille z obu stron, aby placki były rumiane i chrupiące.

Krok 5
Następnie przełóż do duży okrągły talerz, pokrój jak pizzę i podawaj z dodatkowym sosem Hellmann's w środku oraz sałatą.


Dobra rada:
Zamiast Sosu Hellmann’s Garlic&Herb możesz użyć innego. Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowa Tortilla z grilla
Szukasz przepisu na szybkie, a zarazem efektowne danie? Śpieszymy z pomocą! Jeśli poszukiwanie nowych receptur zajmuje Ci dużo czasu, miej przy sobie przepis, który powoli Ci go zaoszczędzić. Dziś pod lupę weźmiemy serową tortillę z grilla, czyli meksykańskie placki z pysznym nadzieniem. Mało kto zdaje sobie sprawę, że wyśmienicie smakują również te, przygotowane na ruszcie. Nie daj się dłużej namawiać! Spróbuj serową tortillę z grilla już dziś!
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków! Serowa tortilla z grilla to połączenie aromatycznych przypraw, pysznego koziego sera i parmezanu. Podana na ciepło, lekko zarumieniona i chrupiąca – nie możesz tego przegapić!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Przygotowanie serowej tortilli z grilla zajmie Ci jedynie 15 minut. Zaledwie kwadrans dzieli Cię od prawdziwie meksykańskiej uczty!
Czy wiesz, że?
Tortilla to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej. Przysmak powstaje z mąki pszennej lub kukurydzianej i stosowany jest jako pieczywo lub baza do innych potraw. Pierwsze tortille były przygotowywane przez Azteków z namoczonych ziaren kukurydzy w wodzie wapiennej. Wersja pszenna pojawiła się nieco później, kiedy Hiszpanie sprowadzili ziarno do Nowego Świata.
Dla urozmaicenia:
Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.