Tortilla z grilla z serem - serowa: na grillu | Przepisy.pl pixel

Serowa Tortilla z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżka

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser typu parmezan zetrzyj na tarce. Ser kozi rozkrusz. Na tortilli rozsmaruj sos Hellmann's i posyp serami.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 1

Krok 2

Teraz posyp całość przyprawą Knorr.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 2

Krok 3

Drugi placek tortilli również posmaruj sosem i nałóż na pierwszy z serem. Przygnieć lekko aby placki pszenne się skleiły.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 3

Krok 4

Grilluj na płasko całe tortille z obu stron, aby placki były rumiane i chrupiące.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 4

Krok 5

Następnie przełóż do duży okrągły talerz, pokrój jak pizzę i podawaj z dodatkowym sosem Hellmann's w środku oraz sałatą.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast Sosu Hellmann’s Garlic&Herb możesz użyć innego. Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.

1

Opinie o przepisie

  • Jagoda Jagodzinska

    Jagoda Jagodzinska , 13.06.2019

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serowa Tortilla z grilla Serowa Tortilla z grilla

Szukasz przepisu na szybkie, a zarazem efektowne danie? Śpieszymy z pomocą! Jeśli poszukiwanie nowych receptur zajmuje Ci dużo czasu, miej przy sobie przepis, który powoli Ci go zaoszczędzić. Dziś pod lupę weźmiemy serową tortillę z grilla, czyli meksykańskie placki z pysznym nadzieniem. Mało kto zdaje sobie sprawę, że wyśmienicie smakują również te, przygotowane na ruszcie. Nie daj się dłużej namawiać! Spróbuj serową tortillę z grilla już dziś!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków! Serowa tortilla z grilla to połączenie aromatycznych przypraw, pysznego koziego sera i parmezanu. Podana na ciepło, lekko zarumieniona i chrupiąca – nie możesz tego przegapić!

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przygotowanie serowej tortilli z grilla zajmie Ci jedynie 15 minut. Zaledwie kwadrans dzieli Cię od prawdziwie meksykańskiej uczty!

Czy wiesz, że?

Tortilla to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej. Przysmak powstaje z mąki pszennej lub kukurydzianej i stosowany jest jako pieczywo lub baza do innych potraw. Pierwsze tortille były przygotowywane przez Azteków z namoczonych ziaren kukurydzy w wodzie wapiennej. Wersja pszenna pojawiła się nieco później, kiedy Hiszpanie sprowadzili ziarno do Nowego Świata.

Dla urozmaicenia:

Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.