Tortilla z grilla z serem - serowa: na grillu | Przepisy.pl pixel

Serowa Tortilla z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 łyżka

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser typu parmezan zetrzyj na tarce. Ser kozi rozkrusz. Na tortilli rozsmaruj sos Hellmann's i posyp serami.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 1

Krok 2

Teraz posyp całość przyprawą Knorr.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 2

Krok 3

Drugi placek tortilli również posmaruj sosem i nałóż na pierwszy z serem. Przygnieć lekko aby placki pszenne się skleiły.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 3

Krok 4

Grilluj na płasko całe tortille z obu stron, aby placki były rumiane i chrupiące.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 4

Krok 5

Następnie przełóż do duży okrągły talerz, pokrój jak pizzę i podawaj z dodatkowym sosem Hellmann's w środku oraz sałatą.

Serowa Tortilla z grilla  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast Sosu Hellmann’s Garlic&Herb możesz użyć innego. Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.

1

Opinie o przepisie

  • Jagoda Jagodzinska

    Jagoda Jagodzinska , 13.06.2019

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa Tortilla z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serowa Tortilla z grilla Serowa Tortilla z grilla

Szukasz przepisu na szybkie, a zarazem efektowne danie? Śpieszymy z pomocą! Jeśli poszukiwanie nowych receptur zajmuje Ci dużo czasu, miej przy sobie przepis, który powoli Ci go zaoszczędzić. Dziś pod lupę weźmiemy serową tortillę z grilla, czyli meksykańskie placki z pysznym nadzieniem. Mało kto zdaje sobie sprawę, że wyśmienicie smakują również te, przygotowane na ruszcie. Nie daj się dłużej namawiać! Spróbuj serową tortillę z grilla już dziś!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników wyrazistych smaków! Serowa tortilla z grilla to połączenie aromatycznych przypraw, pysznego koziego sera i parmezanu. Podana na ciepło, lekko zarumieniona i chrupiąca – nie możesz tego przegapić!

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przygotowanie serowej tortilli z grilla zajmie Ci jedynie 15 minut. Zaledwie kwadrans dzieli Cię od prawdziwie meksykańskiej uczty!

Czy wiesz, że?

Tortilla to podstawowy składnik kuchni meksykańskiej. Przysmak powstaje z mąki pszennej lub kukurydzianej i stosowany jest jako pieczywo lub baza do innych potraw. Pierwsze tortille były przygotowywane przez Azteków z namoczonych ziaren kukurydzy w wodzie wapiennej. Wersja pszenna pojawiła się nieco później, kiedy Hiszpanie sprowadzili ziarno do Nowego Świata.

Dla urozmaicenia:

Do dania doskonale pasuje również salsa pomidorowa.