Grill na słodko

38 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (38)

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś...
Pałki z kurczaka marynowane w piwie
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczna i pełna smaku przekąska z mięsa drobiowego – to pałki z kurczaka marynowane w piwie...
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Karkówka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie to wyśmienity sposób na przyrządzenie tego rodzaju...
Pałki z kurczaka w śliwkowej marynacie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Planujesz przyrządzić danie, które łączy w sobie słodkie i ostre smaki? W takim razie zainspiruj...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szaszłyki z kurczaka z ananasem to proste połączenie mięsa z owocami, które sprawdzi się nie tylk...
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawny...
Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
To jedno z tych dań, którego przygotowanie wymaga więcej czasu, ale smak wynagradza każdą minutę...
Udka z kurczaka po malezyjsku
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Udka z kurczaka po malezyjsku to ciekawy sposób na przygotowanie dania obiadowego. Sekret tej pot...
Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeżeli sezon grillowania jest właśnie w pełni, a ty masz ochotę na soczyste i słodko-ostre żeberk...
Skrzydełka w miodzie z imbirem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Skrzydełka w miodzie z imbirem to delikatne białe mięso w złocistej słodko-pikantnej glazurze – z...
Szaszłyki z kiełbasy i boczku
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szaszłyki to danie, do którego można wykorzystać niemal każdy gatunek mięsa oraz liczne dodatki...
Kaszanka grillowana w cebuli
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeżeli szukasz alternatywy dla popularnych dań z rusztu, przygotuj kaszankę grillowaną w cebuli...
Grzanki z grillowaną gruszką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przyjęcie przy grillu to nie tylko luźne spotkania. To może być także ważna uroczystość, która wy...
Grillowane kotlety ze schabu z whiskey i miodem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chrupiąca skórka, soczyste mięso marynowane w słodkim miodzie, aromatycznych przyprawach i charak...
Karaibski kurczak z grilla z ananasową salsą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Egzotyczne potrawy mogą być bardzo proste w przygotowaniu – jeśli chcesz się przekonać, spróbuj k...
Żeberka w glazurze
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
150 min.
Wykorzystaj sezon na grilla i przygotuj aromatyczne i pełne smaku żeberka w glazurze. Podane z od...
Kaszanka grillowana w jabłkach
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
O popularności kaszanki świadczy sama ilość nazw, pod jakimi można ją spotkać w różnych regionach...
Zakopiańskie kieszonki z kurczaka
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Oscypek z żurawiną to przekąska znana głównie z Podhala, choć bardzo popularna jest również w inn...
Żeberka z miodem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli szukasz inspiracji do przyrządzenia smacznych żeberek, ta propozycja jest doskonała dla Cie...
Kurczak satay z miodem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz pomysłowej i szybkiej przekąski? Tajski kurczak satay z miodem to orientalne połączenie s...
Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu na rumia...
Łosoś w glazurze miodowo sojowej
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Łosoś to jedna z najczęściej przyrządzanych ryb w naszym kraju. Jego pyszne i soczyste mięso kusi...
Klasyczny grillowany ser camembert
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Masz słabość do sera? Dobrze trafiłeś! Różnorodność serów nie zna granic. Cenimy je za unikalny s...
Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Czy potrawy z rusztu muszą być monotonne? Nic bardziej mylnego! Czas poznać alternatywne przekąsk...
Grillowane udka w cytrusowym dżemie
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Niebanalne połączenie aromatów przyrządzisz już w niecałą godzinę – grillowane udka w cytrusowym...
Serowa Tortilla z grilla
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz przepisu na szybkie, a zarazem efektowne danie? Śpieszymy z pomocą! Jeśli poszukiwanie no...
Szaszłyki z krewetek z pomidorową salsą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Wraz z nadejściem wiosny rozpoczął się ulubiony sezon wszystkich fanów dań z rusztu. Chyba nikogo...

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grill na słodkoGrill na słodko

Grill na słodko? Czemu nie. Na ruszcie upieczesz nie tylko jabłka, banany czy pianki. Słodkie dodatki to bardzo dobry sposób także na przyrządzenie mięsa. Jednym z najpopularniejszych jest miód, stanowiący podstawę wielu marynat. Świetnie pasuje do drobiu, na przykład skrzydełek albo kurczaka satay, oraz do wieprzowiny. Żeberka z miodem, podawane ze słodką opiekaną kukurydzą i ziemniakami to danie, którego smaki współgrają ze sobą doskonale. Miód dobrze łączy się także z ostrymi składnikami. Grill na słodko to bardzo często smak miodu i musztardy, połączonych razem w złocistym sosie. Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej to mięso soczyste i kruche. Podaj je tylko z zieloną sałatą lub pieczywem. Żeberka na słodko zrobisz również z miodem i ostrą papryką. Jeśli wolisz łagodniejsze smaki, użyj papryki słodkiej. Miód bardzo dobrze pasuje do słodko-pikantnego imbiru. Z tych składników przygotuj sos do skrzydełek, który skarmelizuje się podczas pieczenia. Grill na słodko to także dodatki owocowe. Zrób sos z mango, cytryny i awokado, a następnie serwuj z jego dodatkiem brochettes z indyka. Z ananasa przygotuj salsę do kurczaka po karaibsku, a z pomarańczy glazurę do żeberek. Razem z nimi grilluj przez chwilę plasterki świeżej pomarańczy, tak, by słodki smak dania był podkreślony jeszcze wyraźniej. Pomarańcze dobrze komponują się również z owocami morza, na przykład z krewetkami. Z soku pomarańczowego zrób marynatę do krewetek i podaj je na grillową przystawkę. Świeże owoce to z kolei dobry sposób na szaszłyki. Nadziej na patyczki kawałki kurczaka i brzoskwiń lub nektarynek. Wolisz owoce suszone? Śliwki suszone zawiń w plastry boczku i upiecz w formie szaszłyków z szalotkami i wołowiną – w tym daniu dobrze będą smakowały zwłaszcza śliwki wędzone. Wybierz owoce duże i mięsiste, a szaszłyki będą smaczniejsze. Do grilla na słodko pasują ostre sosy i dodatki. Do szaszłyków i skrzydełek zrób dip czosnkowy, do żeberek pasować będzie natomiast pikantna pomidorowa salsa, sos chili i ostry ketchup. Sprawdź nasze propozycje na słodkiego grilla!