Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

607 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 1

Krok 2

Udka z kurczaków przekrój na pół na nieco mniejsze kawałki, umieść w marynacie. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 12 godzin.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso nabijaj na patyki od szaszłyków przekładając kawałkiem ananasa, a następnie grilluj używając tacki.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty możesz dodać świeżą natkę kolendry lub posiekane listki mięty.

1

Opinie o przepisie

  • Dagmara Toporowska

    Dagmara Toporowska , 31.05.2018

    Bardzo dobre - trzymałam w marynacie zaledwie 2 godziny, efekt - wszystkim smakowało :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak marynowany w jogurcie po libańskuKurczak marynowany w jogurcie po libańsku

W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.