Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

417 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 1

Krok 2

Udka z kurczaków przekrój na pół na nieco mniejsze kawałki, umieść w marynacie. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 12 godzin.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso nabijaj na patyki od szaszłyków przekładając kawałkiem ananasa, a następnie grilluj używając tacki.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty możesz dodać świeżą natkę kolendry lub posiekane listki mięty.

1

Opinie o przepisie

  • Dagmara Toporowska

    Dagmara Toporowska , 31.05.2018

    Bardzo dobre - trzymałam w marynacie zaledwie 2 godziny, efekt - wszystkim smakowało :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej