Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.
Krok 2
Udka z kurczaków przekrój na pół na nieco mniejsze kawałki, umieść w marynacie. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 12 godzin.
Krok 3
Po tym czasie mięso nabijaj na patyki od szaszłyków przekładając kawałkiem ananasa, a następnie grilluj używając tacki.
Dobra rada:
Do marynaty możesz dodać świeżą natkę kolendry lub posiekane listki mięty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej