Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku
łatwe
483 osoby zapisały

Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.
Krok 2
Udka z kurczaków przekrój na pół na nieco mniejsze kawałki, umieść w marynacie. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 12 godzin.
Krok 3
Po tym czasie mięso nabijaj na patyki od szaszłyków przekładając kawałkiem ananasa, a następnie grilluj używając tacki.
Dobra rada:
Do marynaty możesz dodać świeżą natkę kolendry lub posiekane listki mięty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej