Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
443 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

450 osób wydrukowało

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 1

Krok 2

Udka z kurczaków przekrój na pół na nieco mniejsze kawałki, umieść w marynacie. Miskę przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 12 godzin.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso nabijaj na patyki od szaszłyków przekładając kawałkiem ananasa, a następnie grilluj używając tacki.

Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do marynaty możesz dodać świeżą natkę kolendry lub posiekane listki mięty.

1

Opinie o przepisie

  • Dagmara Toporowska

    Dagmara Toporowska , 31.05.2018

    Bardzo dobre - trzymałam w marynacie zaledwie 2 godziny, efekt - wszystkim smakowało :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak marynowany w jogurcie po libańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak marynowany w jogurcie po libańskuKurczak marynowany w jogurcie po libańsku

W misce pomieszaj jogurt, ketchup Hellmann's, Przyprawę do grilla Knorr, sok i otarta skórkę z limonki. Do marynaty dodaj jeszcze starty imbir i curry.