
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i pokrój na paseczki. Posyp obficie przyprawą Knorr.
Krok 3
W tym czasie obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj ryż.
Krok 4
Dorzuć marchewkę do kurczaka.
Krok 5
Czosnek obierz i zmiażdż. Gdy marchewka będzie miękka wsyp curry i paprykę oraz dodaj czosnek.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podsmaż chwilę, aby połączyły się smaki. Następnie wrzuć ryż i zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i podawaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż aż nabierze rumianych kolorów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej