Kurczak z marchewką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i czosnkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na paseczki. Posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 3

W tym czasie obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj ryż.

Krok 4

Dorzuć marchewkę do kurczaka.

Krok 5

Czosnek obierz i zmiażdż. Gdy marchewka będzie miękka wsyp curry i paprykę oraz dodaj czosnek.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podsmaż chwilę, aby połączyły się smaki. Następnie wrzuć ryż i zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż aż nabierze rumianych kolorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej