Kurczak z marchewką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i czosnkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na paseczki. Posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 3

W tym czasie obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj ryż.

Krok 4

Dorzuć marchewkę do kurczaka.

Krok 5

Czosnek obierz i zmiażdż. Gdy marchewka będzie miękka wsyp curry i paprykę oraz dodaj czosnek.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podsmaż chwilę, aby połączyły się smaki. Następnie wrzuć ryż i zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż aż nabierze rumianych kolorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej