Włoskie Casserole z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie Casserole z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody, oliwą oraz oliwkami. Dodaj pokrojoną w paski bazylię.

Krok 2

Pałki osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Całość zalej przygotowanym Fixem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika. Piecz przez 50 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli. Na chwilę przed końcem pieczenia wierzch Casserole możesz posypać mozzarellą a danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej