Włoskie Casserole z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie Casserole z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody, oliwą oraz oliwkami. Dodaj pokrojoną w paski bazylię.

Krok 2

Pałki osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Całość zalej przygotowanym Fixem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika. Piecz przez 50 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli. Na chwilę przed końcem pieczenia wierzch Casserole możesz posypać mozzarellą a danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej