Włoskie Casserole z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie Casserole z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody, oliwą oraz oliwkami. Dodaj pokrojoną w paski bazylię.

Krok 2

Pałki osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Całość zalej przygotowanym Fixem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika. Piecz przez 50 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli. Na chwilę przed końcem pieczenia wierzch Casserole możesz posypać mozzarellą a danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej