Włoskie Casserole z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie Casserole z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody, oliwą oraz oliwkami. Dodaj pokrojoną w paski bazylię.

Krok 2

Pałki osusz i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Całość zalej przygotowanym Fixem, naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika. Piecz przez 50 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy dodaj do sosu posiekana papryczkę chilli. Na chwilę przed końcem pieczenia wierzch Casserole możesz posypać mozzarellą a danie będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie Casserole z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej