Meksykańskie śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie śniadanie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, opłucz, z papryki usuń gniazdo nasienne. Cebulą pokrój z ćwierć krążki. Paprykę w kosteczkę, chili posiekaj. Kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć kiełbasę - smaż aż plasterki ładnie się zrumienią z obu stron. Dodaj cebulę i papryki, smaż chwilę razem, dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, pieprz ziołowy, dolej 4 łyżki wody i duś całość ok. 3 minut.

Krok 3

W podduszonej mieszance zrób 4 wgłębienia i wbij w nie jajka - delikatnie żeby żółtka się nie rozlały. Posyp całość suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i przykryj patelnię pokrywką. Smaż aż białko jaj się zetnie.

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, posyp natką pietruszki i ew. solą.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej