Meksykańskie śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie śniadanie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, opłucz, z papryki usuń gniazdo nasienne. Cebulą pokrój z ćwierć krążki. Paprykę w kosteczkę, chili posiekaj. Kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć kiełbasę - smaż aż plasterki ładnie się zrumienią z obu stron. Dodaj cebulę i papryki, smaż chwilę razem, dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, pieprz ziołowy, dolej 4 łyżki wody i duś całość ok. 3 minut.

Krok 3

W podduszonej mieszance zrób 4 wgłębienia i wbij w nie jajka - delikatnie żeby żółtka się nie rozlały. Posyp całość suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i przykryj patelnię pokrywką. Smaż aż białko jaj się zetnie.

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, posyp natką pietruszki i ew. solą.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej