Meksykańskie śniadanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie śniadanie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, opłucz, z papryki usuń gniazdo nasienne. Cebulą pokrój z ćwierć krążki. Paprykę w kosteczkę, chili posiekaj. Kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć kiełbasę - smaż aż plasterki ładnie się zrumienią z obu stron. Dodaj cebulę i papryki, smaż chwilę razem, dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, pieprz ziołowy, dolej 4 łyżki wody i duś całość ok. 3 minut.

Krok 3

W podduszonej mieszance zrób 4 wgłębienia i wbij w nie jajka - delikatnie żeby żółtka się nie rozlały. Posyp całość suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i przykryj patelnię pokrywką. Smaż aż białko jaj się zetnie.

Krok 4

Wyłóż porcje na talerze, posyp natką pietruszki i ew. solą.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie śniadanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej