Placki warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki warzywne

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa wraz z cebulą, czosnkiem i 1 porem zatrzyj na małych oczkach lub średnich.

Krok 2

Przełóż na druszlak i odciśnij sok. Doprawiamy solą, pieprzem,jajkiem.

Krok 3

Dodajemy drobno pokrojonego pora. Wrzucamy 1 łyżkę mąki I 2 łyżki natki pietruszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron po kilka minut na wolnym ogniu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej