
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa wraz z cebulą, czosnkiem i 1 porem zatrzyj na małych oczkach lub średnich.
Krok 2
Przełóż na druszlak i odciśnij sok. Doprawiamy solą, pieprzem,jajkiem.
Krok 3
Dodajemy drobno pokrojonego pora. Wrzucamy 1 łyżkę mąki I 2 łyżki natki pietruszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron po kilka minut na wolnym ogniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej