
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa wraz z cebulą, czosnkiem i 1 porem zatrzyj na małych oczkach lub średnich.
Krok 2
Przełóż na druszlak i odciśnij sok. Doprawiamy solą, pieprzem,jajkiem.
Krok 3
Dodajemy drobno pokrojonego pora. Wrzucamy 1 łyżkę mąki I 2 łyżki natki pietruszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron po kilka minut na wolnym ogniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej