Placki ziemniaczane z marchewką i boczkiem
łatwe
870 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
750 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu.
Krok 2
Zawartość torebki Knorr wymieszaj z mlekiem i jajkiem, odstaw na chwilę, aby ciasto zgęstniało.
Krok 3
Do ciasta dodaj skwarki z boczku i startą marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Nakładaj ciasto na rozgrzany olej formując małe placuszki.
Krok 5
Placki smaż po około 1 minucie z każdej strony tak, aby uzyskały złoty kolor.
Krok 6
Usmażone placki przekładaj na papierowe ręczniki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Placki serwuj z kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej