Placki ziemniaczane z marchewką i boczkiem
łatwe
961 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
750 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu.

Krok 2
Zawartość torebki Knorr wymieszaj z mlekiem i jajkiem, odstaw na chwilę, aby ciasto zgęstniało.

Krok 3
Do ciasta dodaj skwarki z boczku i startą marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Nakładaj ciasto na rozgrzany olej formując małe placuszki.

Krok 5
Placki smaż po około 1 minucie z każdej strony tak, aby uzyskały złoty kolor.

Krok 6
Usmażone placki przekładaj na papierowe ręczniki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Placki serwuj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej