Placki ziemniaczane z marchewką i kwaśną śmietaną | Przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z marchewką i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

57

heart
458 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

503 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1012 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

750 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki Knorr wymieszaj z mlekiem i jajkiem, odstaw na chwilę, aby ciasto zgęstniało.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 2

Krok 3

Do ciasta dodaj skwarki z boczku i startą marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 3

Krok 4

Nakładaj ciasto na rozgrzany olej formując małe placuszki.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 4

Krok 5

Placki smaż po około 1 minucie z każdej strony tak, aby uzyskały złoty kolor.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 5

Krok 6

Usmażone placki przekładaj na papierowe ręczniki, aby odciągnąć nadmiar tłuszczu. Placki serwuj z kwaśną śmietaną.

Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Joanna

    Joanna , 05.04.2018

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z  marchewką i boczkiemPlacki ziemniaczane z marchewką i boczkiem

Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż go dokładnie tworząc z niego chrupiące skwarki. Usuń nadmiar tłuszczu.