Pyszne placki ziemniaczane

Autor: kissinge kissinge

ratingratingratingratingrating

13

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki rozdrobnić i połączyć ze wszystkimi składnikami.

Krok 2

Smażyć na rozgrzanym oleju

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej