Tymiankowe placki ziemniaczane z sosem piecvarkowym
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
250 gramów
3 łyżki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki ścieramy na tarce i podsmażamy na maśle razem z drobno posiekaną cebulą. Kiedy powstałą woda odparuje, dodajemy natkę, kremówkę oraz przygotowany zgodnie z zaleceniami na opakowaniu sos pieczarkowy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
Ciasto na placki przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodając do nich dodatkowo suszony tymianek. Niezbyt grube placki smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 3
Placki polewamy sosem i na każdą porcję dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany. Serwujemy gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej